Home | Help | Search
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Opuntie cadou  (Read 2264 times)
Alina
Guest
« on: September 17, 2005, 02:51:15 AM »

Am o opuntie care cred ca este Opuntia vulgaris. Nu o pot tine la iarna la mine caci am spatiu limitat si iarna am putina lumina. Exista cineva pe forum care o vrea? O daruiesc cu placere celui care o poate ingriji cum trebuie. Are cam 40 cm inaltime si 2 brate laterale din care dau acum altele mai mici. Astept mesajele voastra.

O zi buna, Alina
issabelle
member

« Reply #1 on: March 06, 2010, 11:53:53 AM »

Buna seara!
O opuntie mi-am facut si eu cadou! :-)  Ati putea sa mi spuneti de varietate este?
multumesc!

LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #2 on: March 06, 2010, 01:11:21 PM »

Salute!

Subiectul Simonei de acum cinci ani si revenirea Issabelle (Bine ai venit!), m-au facut sa ma gandesc la o chestie...

Neprietenul de Sorin (ajungi tu la Vadu  :mask: !!) a vorbit de plantele mele. E adevarat ca am cateva opuntii mari si foarte mari... una are cred doi metri si douazeci inalaime (slini mari albi si lana intre ei)... Frumoase, spectaculoase si florifere, ele ar sta bine in orice colectie cu spatiu mult.

Pentru mine ele reprezinta mari dificultati de iernat, fiindca trebuie sa le bag in casa si ele cantaresc de la 40 de kg bucata in sus... si tin un loc tepos al dracului de mare...

Am avut una de frig, batrana de vreo 50 de ani de la Mosu. Am lasat-o iarna asta afara >>> era si prea mare si prea grea... O ramura rupta în toamna, care a stat in zapada, traieste si acum. Partea ramasa la frigul de -24C din ianuarie s-a dus. Pacat... dar m-am impacat si cu moartea lui Decebal, asa ca va trece si asta... :grin:

Asadar, le doreste cineva...? Ale lui sunt, daca le poate lua si transporta!

Numai bine!

Dag - un lup care nu se leapada de blana, dar de cactusi, da!

I am hiding in myself a very nasty wolf...
covi.membru.retras
member

« Reply #3 on: March 06, 2010, 01:36:22 PM »

Buna

Buna Dag. Eu le vreau  :grin: . Du-i-le la Misu. Acum m-am prins de ce e mai putin activ aici fiind ocupat.
In general le pot lua si transporta. In particular am sa te rog sa o faci tu ca tot iti place la mare. Mersi anticipat  :grin:

Nu stie nimeni ce cylindropuntie o fi mai sus? Asta ca sa nu zica nimeni ca am ascuns intrebarea ce ni s-a pus.

Numai bine, Ovidiu.
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #4 on: March 06, 2010, 01:54:29 PM »

Salut Ovidiu,

Daca ceea ce spui nu este o gluma asa cum pare... atunci nu pot face nimic pentru tine.

Daca e gluma ti le trmit prin fax in state.

Una are cam 100 de kg si are, asa cum am spus, cam 2m 20 de cm. Mai sunt cinci mari, pe care tot cate doua persoane trebuie sa le bage in casa, una cate una. Camioneta mea a fost trecuta la capitolul ”adapost pentru viespi” s cum nu sunt dispus sa ma chinui sa îngnesui cate una la fiecare drum in masina mea (incapatoare), NU sunt sanse sa plece de aici duse de mine...

Daca vrea insa BB sa ti le transporte... daca are masina lui utilitara drum incoace si se intoarce goala, eu sunt gata sa ajut soferul sa le incarce. Daca le vrea Misu in custodie, totul e OK.

Mentionez ca sunt plante crescute afara, in plin soare si vant, compacte, fara urma de etiolare, cu spini lungi si glohidii enorme, total diferite de cele fin fotografiile tale >>> sunt mult mai sudice >>> patru specii din 5 exemplare.

Florile sunt galbene la trei specii, la una ele sunt portocalii intens. Nu ma intreba speciile >>> nu m-a inyteresat niciodata subiectul la Opuntii si columnari.

In cazul in care vor ajunge la tine, nu vreau sa ma intreb ce vei face cu ele in absenta ta din tara...

Numai bine!

Dag.

covi.membru.retras
member

« Reply #5 on: March 06, 2010, 02:14:42 PM »

Salut Dag

Nu era gluma, dar acum cand le-ai descris ma intreb si i-o daca n-am glumit ca-s capabil in general de a le transporta.
Era normal si sa te rog sa-l intrebi pe Misu daca nu le vrea in custodie ... definitiva. Omisesem asta stiind cat ii plac opuntiile.
Altfel eu am destule opuntii.

Daca is asa dihanii cum zici tu, daca nu le vrea Misu poate poti oferi la toti forumistii care vor cate un cladodiu. Si asa Dag va fi mentionat in cartea opuntiilor ca fiind una dintre vietatile ce contribuie la raspandirea opuntiilor ce i s-au agatat de blana de-a lungul si de-a latul vietii de colectionar. :-D

Deci zici ca-s cultivate in aer liber, adica si iarna?
In sol sau in hardaie? Daca-s in sol le-ai pregatit anume terenul la picioare pentru drenaj? Deci nu stii numele dihaniilor pentru ca nu te-au intersat niciodata? Atunci cum de le-a mes asa bine la tine. Mai ai aparatul foto?  :grin:

Numai bine, Ovidiu.
issabelle
member

« Reply #6 on: March 06, 2010, 02:20:05 PM »

Quote from: "Dag"
Salute!

Subiectul Simonei de acum cinci ani si revenirea Issabelle (Bine ai venit!), m-au facut sa ma gandesc la o chestie...

Numai bine!

Dag - un lup care nu se leapada de blana, dar de cactusi, da!

Salutare "Lupule",  bine te-am gasit si eu! Sa stii ca m-am "lipit" de acest topic, doar pt simplul fapt ca nu am vrut mai creez altul pentru o singura intrebare,in rest nici o legatura intre noi doua!(apropos: cum fac sa am toate emoticoanele disponibile  ca sa ma fac "inteleasa"   :-) ) ?

Covi : referitor la opuntia mea,eu mai am rabdare ca nu arde ! nu stiu insa daca ea mai are rabdare pana la transplantare! Ce ziceti ,o las sa mai astepte sau ma grabesc eu ( e pusa in turba  :? )
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #7 on: March 06, 2010, 02:38:31 PM »

Quote from: "covi"
[...] poate poti oferi la toti forumistii care vor cate un cladodiu. Si asa Dag va fi mentionat[...]

Pot oferi plante nu cladodii! Nu sunt criminal!! Nu sunt macelar!! |Si in detest pe ciopartitorii de plante!!

Dag nu vrea sa fie mentionat ca un Mengele al plantelor, fiindca nu a fost nicicand asa ceva!

Deci zici ca-s cultivate in aer liber, adica si iarna?

Omulet, tu citesti ce zice eu?

Opuntiile astea sunt specii sudice. Cum sa stea afara, iarna?

Au fost cultivate de mici, vara afara si iarna, in repaos au stat in sera mea - pe vremea cand intretineam o sera. Acum sunt vara afara si iarna pe scara, in casa.

Specific, gandindu-ma ca nu deduci... sunt in ghivece.

Deci nu stii numele dihaniilor pentru ca nu te-au intersat niciodata? Atunci cum de le-a mes asa bine la tine.

Mie imi merg bine toate vietatile, fie ele animale sau plante!

M-au interesat doar numele plantelor pe care le-am studiat. Columnarii si opuntiile ca si unele euforbii sau alte suculente, nu au fost obiect de studiu, ci de decor. Nu m-a interesat si nu ma intereseaza numele elementelor de decor. Ajunge sa-mi placa mie cum arata. Pentru mine, decorul nu este subiect de colectie.

Mai ai aparatul foto?  :grin:

Da, dar imi este absolut lene sa fac poze cu opuntii si inca si mai lene sa-mi pierd vremea ca sa le pun aici.

Numai bine!

Dagobert - Le Loup Fainéant

LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #8 on: March 06, 2010, 02:42:49 PM »

Buna seara Issabella

Quote from: "issabelle"
[...] in rest nici o legatura intre noi doua

Stiu, o cunosc pe Alina de cand era baby-cactusist Wink

(apropos: cum fac sa am toate emoticoanele disponibile  ca sa ma fac "inteleasa"   :-) ) ?

Altele, decat cele 35 deja existaente in 'panoul' din stanga ferestrei in care scrii mesajul...? Habar nu am!

Ce ziceti ,o las sa mai astepte sau ma grabesc eu ( e pusa in turba  :? )

CATUSII NU SE POT CULTIVA PE TURBA!!

Numai bine!

Dag

mih
Guest
« Reply #9 on: March 06, 2010, 03:10:38 PM »

Buna seara !

Quote:
Mai ai aparatul foto? Very Happy

Da, dar imi este absolut lene sa fac poze cu opuntii si inca si mai lene sa-mi pierd vremea ca sa le pun aici.

Te pot ajuta un pic in privinta asta, Ovidiu : exista cateva poze la galerie de doi ani cu doua dintre exemplarele ina cauza.

Multumim, Dag !
covi.membru.retras
member

« Reply #10 on: March 06, 2010, 03:21:21 PM »

Salut Dag

Nici o practica horticola nu e mai cruda decat alta.

...
Pot oferi plante nu cladodii! Nu sunt criminal!! Nu sunt macelar!! |Si in detest pe ciopartitorii de plante!!

Dag nu vrea sa fie mentionat ca un Mengele al plantelor, fiindca nu a fost nicicand asa ceva!
....

Chestia asa mi-a adus aminte de o chestie .... de acum aproape doi ani. Era o enigma, in care personajele erau Dag, o frantuzoaica si doua cladodiuri pe care el Dag consulta doritorii de cum sa fie transate, enigma ramasa in istorie sub denumirea "Enigma de la Trieste"

....

Seminte... nup. O cladodie din asta cu flori rosii si una din cea cu flori galbene... pot sa fac rost Wink

Ma intreb insa cum s-o impart??

Poate ca o solutie ar fi sa o tai felii,felii, asa cum face ....

Astefel o cladodie poate ajunge pentru 10 persoane :-D

...

....  Cerusem un cladodiu intreg pentru tine. Al doilea pe care l-am cerut ase ra va fi impartit Wink .... Dag

Dag, ce ai patit de atunci ... sa nu-mi spui ca ai ajuns sa te detesti   :-D

Numai bine, un Ovidiu care citeste forumul
covi.membru.retras
member

« Reply #11 on: March 06, 2010, 03:38:09 PM »

Buna iar

Si daca ale tale is mai sudice, ce? Si opuntia de la care erau cladodiurile din mister era presupusa sudica. Chiar foarte sudica.

Ovidiu
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #12 on: March 06, 2010, 03:48:53 PM »

Ovidius,

1. Exista diverse practici: rastignirea, autofagelarea, automutilarea etc. Nici una nu este mai cruda decat alta. Crestine sunt toate, fie ele din America Latina sau din Filipine... totusi nu inseamna ca as trebui sa le practic, daca, prin absurd, devin de maine, crestin.

2. Povestea pe care o scoti pe tapet este usor de explicat daca nu e scoasa din context si daca AMANUNTELE sunt respectate.

Acum vorbesc de plantele mele, nu de plantele altcuiva >>> prin analogie daca maine un confrate lup imi cere sa-i fac rost de mana cuiva, o voi dona fara regrete pe a ta, dar i-o voi refuza pe a fiului meu...

Ba, poate, daca continui sa ma fugaresti mult cu chichite, e posibil sa-mi vina cheful sa ti-o clampanesc chiar eu insumi... :grin:

3.Ai fost radiat de la capitolul opuntii de dat! (chiar daca nu ai nevoie de ele) Na!

Cat despre

Numai bine, un Ovidiu care citeste forumul

Vrei sa spui ca citesti clasicii, nu de alta dar pe mine ma citai... WinkCheesy

Totusi pana iti vor smulge varcolacii bratul, sa ai numai de bine!

Dag - un lup pus pe mancat ovizi!

LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #13 on: March 06, 2010, 03:55:34 PM »

Salut Mihai,

Quote from: "mih"
Te pot ajuta un pic in privinta asta, Ovidiu : exista cateva poze la galerie de doi ani cu doua dintre exemplarele ina cauza.

:x Nu, pe bune! Udeeeee?  :x

Dag - un lup total zaharisit

covi.membru.retras
member

« Reply #14 on: March 06, 2010, 04:22:10 PM »

Salut Dag

Ce te-ai emotionat asa la amintiri. Acum am inteles Her Dag e procupat doar de experimente pe pielea, pardon plantele, altuia. Restul e blasfemie.

E vina ta. Ar trebui sa precizezi asta de fiecare data ca sa nu fie confuzii.

Acum vorbesc de plantele mele, nu de plantele altcuiva >>> ...

Imi cer Scuze si precizez pentru toti nu erau cladodiuri din plantele lui. Erau cladodiuri de la planta altcuiva. Nu conteaza a cui. :-D

... >>> prin analogie daca maine un confrate lup imi cere sa-i fac rost de mana cuiva, o voi dona fara regrete pe a ta, dar i-o voi refuza pe a fiului meu...

Ai grija cat de departe mergi cu analogia ca-ti raman fiicele nemaritate. La fiicele-opuntii ma refer, desigur. Celelalte nu stau la mila analogiei tale. :-D

Ba, poate, daca continui sa ma fugaresti mult cu chichite, e posibil sa-mi vina cheful sa ti-o clampanesc chiar eu insumi... :grin:
...

Nu-mi amintesc bine ce e aia clampanit. Cumva halpaiala aia cand musti in gol producand suntete caracteristice? Clamp-clamp? Ca berzele? :grin:

Dag - un lup pus pe mancat ovizi!

Credeam ca vrei guvizi! :-D

Numai bine, un Ovidiu care daca are chef nu se lasa dar care acum are chef de a clampani pe langa o cafea
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: