Home
|
Help
|
Search
cactusi.com
>
DISCUTII GENERALE DESPRE PLANTE
>
Discutii generale
(Moderators:
Mihai.D
,
maranta
,
punkeru
,
Ciprian.Suta
,
snakefishmike
) >
OFERTA CRISTI NECIU REVIZUITA
Pages: [
1
]
2
« previous
next »
Print
Author
Topic: OFERTA CRISTI NECIU REVIZUITA (Read 3135 times)
Cristi
Guest
«
on:
April 24, 2005, 10:43:46 AM »
Salut,
Mi-am revazut putin plantele si sunt cateva noi (nu multe)
Mica ofera de plante revizuita 2005
Copiapoa bridgesii WS WS 59 Portofino, III Region, Chile/40000 lei
Copiapoa gigantea WS 70 Valle Bandurrias, II Region, Chile/40000
Copiapoa gigantea WS 69 Los Cascabeles, II Region, Chile/40000
Copiapoa marginata WS 60 Falda Verde, III Region, Chile/30000
Echinocereus laui/ 25 000 lei(foarte frumos, spini desi, albi si rosiatici, flori mari)
Echinofossulocactus multicostatus /25000 (foarte frumos, coaste nenumarate la maturitate)
Epithelantha micromeris/30000 (superba,pitica, spini desi, albi)
Eulychnia saint-pieana WS 58 Falda Verde, III Region, Chile/35 000 lei (planta superba, foarte rara in colectii, areole extrem de lanoase, spini negri, lungi
Ferocactus glaucescens/40000lei(albastrui, spini galbeni, frumosi)
Ferocactus horridus v brevispinus/ 25000 lei (forma deosebita cu spini foarte scurti)
Ferocactus rectispinus SB1700 Cerro Colorado/50000lei(spini rosiatici,extrem de lungi)
Ferocactus wislizenii SNB San Simon, AZ/ 40000 lei (spini feroce, flori galbene)
Ferocactus wislizenii v herrerae SB 1867 Las Guasimas, Sonora/40000 lei (spini frumosi, flori portocalii)
Mammillaria duwei/35000lei(spini pectinati,albi,desi)
Mammillaria huitzilopochtli/30000 lei (frumoasa, spini scurti si foarte desi)
Mammillaria microheliopsis/ 30000 lei (frumoasa, se ramifica,spini galbeni si violeti la maturitate)
Mammillaria supertexta FO-001/60000lei(spini f desi,albi,superba,mare, florifera)
Parodia aureicentra/60000lei(spini f desi,galbeni,lungi,incovoiati,planta mare)
Pediocactus simpsonii v indraianus RP 109 / 55000 lei (p.f.r., turtit la maturitate)
Turbinicarpus flaviflorus / 30000 lei (p.f.r., frumos, alungit, spini incovoiati si areole foarte lanoase)
Turbinicarpus pseudomacrochele/30000 lei (p.f.r.,mica, spini negriciosi la maturitate, flori roz cu alb, frumoase)
Plantele au varsta de 1-4 ani si au fost crescute de mine din seminte.
Toate plantele sunt pe radacina proprie (nealtoite)!
Pretul plantelor este dat de pretul semintelor, dificultatea de germinatie si crestere, varsta si dimensiunile plantelor.
Numeroase specii sunt insotite de numere de cod +/- nume de localitati sau regiuni. Initialele si numele de cod provin de la persoana care a recoltat semintele sau care a adus taxonul respectiv in cultura, iar numele de localitati reprezinta locul de unde au fost recoltate semintele de pe plante din natura.
p.f.r.= planta foarte rara (raritate)
In cazul in care oferta mea vi se pare interesanta si doriti sa comandati ceva,va rog sa tineti cont de urmatoarele:
-plantele sunt livrate prin posta,fara vase si fara pamant, ambalate antisoc
-plata se face in sistem ramburs (platiti la primirea coletului )
-taxele postale sunt suportate de mine
-pentru a va fi onorata,valoarea minima a comenzii este de 200 000lei
-comanda se face in scris, pe adresa mea sau printr-un e-mail, precizand speciile dorite,cantitatea din fiecare,valoarea totala a comenzii si adresa dumneavoastra completa (incluzand noul cod postal si judetul !!!).
-coletul va va fi expediat in maximum 8 zile de la primirea comenzii in conditii meteo favorabile
Va multumesc pentru atentia acordata si pentru eventualele dumneavoastra comenzi.
Adresa mea este:Neciu Cristian
/str.Republicii nr.756/com.Gilau jud.Cluj/cod 407310
e-mail:neciu@yahoo.com
titi69
member
Re: OFERTA CRISTI NECIU REVIZUITA
«
Reply #1 on:
April 24, 2005, 12:07:08 PM »
Buna ziua,
Copiapoa solaris si eremophila, daca aveti, vreau si eu!
Cu stima Titi
Cristi
Guest
«
Reply #2 on:
April 25, 2005, 12:25:33 PM »
Stimate Titi,
Copiapoa solaris si C. eremophila vreau si EU daca aveti cumva dumneavoastra. :-D
titi69
member
«
Reply #3 on:
April 25, 2005, 01:34:50 PM »
Stimate Cristi,
Quote from: "Cristi"
Copiapoa solaris si C. eremophila vreau si EU daca aveti cumva dumneavoastra. :-D
Am - cum sa nu am - numai ca am fiindca nu dau, ci iau. Regret voi avea plantele astea in oferta numai dupa ce vor inflori si vor face seminte...
Cu stima titi
Cristi
Guest
«
Reply #4 on:
April 25, 2005, 11:41:12 PM »
Domnule titi69, nu va cunosc ,dar imi sunteti simpatic.In sfarsit mi-am aflat perechea! Credeam ca sunt singurul suficient de visator (as pune alt cuvant, dar nu ne cunoastem... :lol: ) care isi pastreaza 3-4 plante din toate speciile inclusiv Copiapoa, Espostoa, Echinocactus cu gandul de a obtine flori si seminte de la ele peste.....zeci de ani.
Sper sa ne intalnim pe cand va iesi Victor Ponta la pensie, dupa ce va fi pierdut alegerile generale din PSD si sa discutam daca strategia noastra a fost corecta :grin: :-D :grin: :-D (bine, eu sper sa ne intalnim si pana atunci, dar atunci propun sa facem evaluarea finala)
Cristi
Guest
«
Reply #5 on:
April 19, 2008, 11:38:40 AM »
Buna,
Am revizuit pe ici pe colo oferta de plante pentru primavara 2008de la sectiunea "oferte". Au disparut unele, au aparut altele, o parte din cele disparute vor reaparea ulterior.... :mrgreen:
LazyTomCat
member
homo homini lupus est
«
Reply #6 on:
April 19, 2008, 12:46:08 PM »
Salute!
Salut Cristi,
Am revizuit pe ici pe colo oferta de plante pentru primavara 2008de la sectiunea "oferte". Au disparut unele, au aparut altele, o parte din cele disparute vor reaparea ulterior....
Am avut cam toate aceste specii de la tine - plante deosebit de sanatoase si de foarte buna calitate.
Remarc ca au trecut trei ani si desi spui cxa ai ajustat lista de specii nu vorbesti de lista de preturi, asa ca
preturile par a fi practic aceleasi[/b].
Ca prieten si ca unul care a cumparat plante, ca un impatimit, din lumea intreaga, iti atrag atentia ca a preturile tale care erau mici si atunci, sunt cu atat mai mult acum
subevaluate
ceea ce duce la deprecierea produsului in fata cumparatorului.
Exista preturi si preturi. Inteleg sa vrei sa fi dragut cu lumea, dar daca un Pedio - asa cum sunt astioa ai tai, acum - nu se gaseste in Europa (de cele mai multe ori altoit) la preturi sub 9-12 euro, mi se pare aberant sa-i lasi la vanzare, pe ai tai, la nici 2 euro.
Cine vrea Pedio, sitie ce inseamna Pedio si plateste ca sa aiba Pedio!
Din experienta stiu ca daca un cumparator nu intelege si pe buzunarul sau valoarea unei plante, va pierde constant ceea ce cumpara.
Pediocactus este o planta domneasca - trebuie sa aiba un pret domnesc.
Fara sa vreau sa supar pe nimeni, plantele sunt - in functie de pasiune, timp si posibilitati de ingrijire - plante pentru incepatori si chibiti si plante pentru cunoscatori. Pediocactus nu este un gen pentru chibiti.
De altminteri, toate preturile din oferta aceea sunt subevaluate - ar fi profitabil tuturor sa o actualizezi si sub acest aspect.
Numai bine!
Dag
I am hiding in myself a very nasty wolf...
Lucian
member
«
Reply #7 on:
April 20, 2008, 03:10:47 AM »
Salut Dag!
Imi cer scuze ca ma bag insa am o parere putin diferita de a ta.
Adica, dupa parerea mea un produs foarte bun nu trebuie neaparat sa fie si scump. Si aici ma refer strict la aspectul comercial al lui. Intotdeauna am apreciat plantele lui Cristi si trebuie sa mentionez ca in momentul de fata este cel mai bun in cultivarea cactusilor din seminte pe radacina proprie, nemaispunand ca la sclero si pedio este singurul.
Insa o planta extraordinar de frumoasa, valoroasa si bine crescuta nu trebuie neaparat sa fie si scumpa. Daca tu ca cultivator iti cunosti metodele, cheltuielile materiale, de timp si fizice si consideri ca planta x se poate vinde si cu 3 lei si ca esti "multumit" de pretul obtinut, atunci nimeni nu te opreste sa o vinzi cu acel pret. Am vandut plante frumoase, valorease foarte ieftin, sunt mai mult decat multumit de pretul pe care l-am obtinut si ma bucur ca si beneficiarii apreciaza ce au cumparat.
Mai ales la nivel mare, atunci cand vinzi plante cu sutele, profitul este si el pe masura.
Shtiu ca ai o afacere si ca te pricepi la vanzari servicii si poate ma poti contrazice insa daca iti respecti standardele, daca nu te dezici si daca nu pici in extrema cealalta poti ramane pe piata cu produce f ieftine si de foarte buna calitate. Adica poti rupe gura targului.
Lucian.
Qui ne sait pas, n'y va pas!
http://mexicactus.blogspot.com/
LazyTomCat
member
homo homini lupus est
«
Reply #8 on:
April 20, 2008, 06:39:24 AM »
Salut Lucian,
Cred ca ori nu m-am exprimat eu limpede, ori nu ai inteles tu subiectul.
Nu despre eficienta economica vorbim. Vorbim despre o valoarea intrinseca a produsului 'Pediocactus", asa cum am vorbi despre un produs al unui brand cunoscut. Asa cum spui Ferari, Mercedes, Porche etc
La Paris exista un lant de magazine, numit TATI. La TATI cumperi marfa de la produse de calitate si pana la produse de calitate chineza (majoritare = 95% din stoc), la un pret un pic mai mare decat pretul de productie + transport, adica imbatabil de ieftin - fiindca ei iau marfa cu plata la 180 de zile, vand imediat si din dobanda bancara pe sumele repede incasate si imediat depuse in depozite la termen, isi scot un proifit mai mare decat daca ar practica un adaos comercial mai mare de 3% cat este al lor.
La jumatatea drumului dintre TATI si Cheiurile Senei, se afla Les Galleries Lafayette. In apropierea Senei de afla Rue de Rivoli.
Am cumparat oja de la TATI cu 4.59 franci. La Galleries Lafayette era 24.9 franci. Pe rue de Rivoli era 49.9 franci - aceeasi marca, aceeasi culoare, aceeasi marfa.
Acolo conta brandul magazinului, fiindca vecinii te vad cu sacosele si stiu de unde ai cumparat... ori vine masina acasa cu curierul sa-ti aduca pachetelul, pe care nu te-ai invrednicit sa-l cari....
Tot in Paris sunt magazine care vand haine 'fara ghiara' (degriffees) - adica carora li s-a taiat eticheta. Hainele sunt noi, DIN SEZONUL IN CURS, deci nu sunt de cu un an sau doi inainte, sunt produse ale unor marci mari de multe ori case de haute couture - sunt excedent de stoc. Se taie eticheta ca sa nu se stie ca brandul cutare are excedent de stoc si se vand cam cu 10-15-20% din pretul produsului cu eticheta pe el --> fiindca la cele cu eticheta se cumpara brandul, nu numai produsul.
Acelas lucru se face cu 'Pate de foix gras' - cele mai renumite marci, vand la 50 de euro un borcanel. Daca eticheta e alba si fara nume pe ea, borcanelul (continand fix acelas 'pateu de ficat gres') este cel mult 3 euro --> excedente de stoc.
In materie de cactusi si suculente exista si aicea branduri, care cer respect.
Uhlig este un brand. Si fiindca este un brand, de aceea vinde - in general - mai scump decat toata lumea... inclusiv pentru ca poate exporta orice planta din lista CITES 1, cu propria sa semnatura - fara sa aiba nevoie de certificat.
Asa au si unele specii un 'brand' de raritate si prestigiu: mexicanele rare si dificile, sudamericanele rare si dificile etc.
Astea nu sunt plante pentru chibiti si pentru hahalere. Sunt plante pentru colectionari - incepatori sau nu - care au responsabilitatea actului de a colectiona plante si, mai ales, plante rare.
De aceea plantele rare si foarte rare trebuie sa coste - ca sa ii usture plata lor si ca sa stie ca daca dau banii pe asa ceva, trebuie sa se uite la ele ca la riviera de diamante a bunicii.
Indiferent cate bucati ai, indiferent cat de ieftin iti convine sa le vinzi, indiferent cat de repede poti produce altele, asfel de genuri nu se vand ieftin.
Este preferabil sa le donezi unor asezaminte de profil
(gradini botanice, gradini publice, herbarii de universitati etc)
sau sa le arunci, decat sa le vinzi ieftin
.
O astfel de marfa nu trebuie depreciata in ochii clientului
.
(Imi aduc aminte de faptul ca au fost incinerate 36.000 de tone de piersici, fiindca productia europeana era prea mare si piata nu le putea inghiti la un pret acceptabil.)
Admitand ca maine moare KK si fetele lui se apuca sa vanda din hectarul de copiapoa pe care ala le are in natura, pe langa casa, crezi ca vor vinde miile de plante la 2-3 euro...? :-D Fi sigur ca nici una dintre piese nu se va vinde sub 30-80 de euro in functie de talie.... Fiinca o copiapoa din natura costa! si fiindca daca vrei sa ai una, trebuie sa scoti paraua!! Fiindca daca ai una in colectie, trebuie sa te uiti la ea cu religiozitate.
Colectionarea de cactusi nu este o preocupare 'pop**ara' si nici nu este un hobby ieftin sau la indemana oricui. Dimpotriva: costa bani, spatiu si mai ales rabdare si timp.
Cine nu vrea sa cheltuiasca bani, rabdare si timp, ramanad din ce in ce mai fara spatiu, poate colectiona laptuci, spanac sau stevie, care se si mananca daca se indesesc prea mult.
Asadar ma pronunt ferm impotriva plantelor vandute ca 'fara valoare' si cu atat mai mult sunt ferm impotriva plantelor rare, vandute la pretul unui kg de rosii si la jumatatea pretului unui kg de castraveti!!!!!!!!!!!
Daca ai vandut astfel plantele, este treaba ta, nu esti profi si poti face ce vrei fara sa strici principiile breslei - oricum insa, de gresit, ai gresit.
De multe ori, decat sa cer omului cat facea planta, fiindca stiam ca nu imi va putea da cat vreau sa cer, ori ii spuneam ca nu o mai vand ori i-o faceam cadou (in functie de simpatie), dar in nici un caz nu am vandut plante rare subevaluate. Intreaba-l pe fili mi... cat costa o epithelantha cat bobul de fasole :-D
Numai bine!
Dag
gilly511
member
«
Reply #9 on:
April 20, 2008, 08:48:36 AM »
Epithelantha micromeris 2,5 cm diametru, crescute pe rad lor, la targul de la Wiesbaden costa 2,-.... toata lumea vinde plante alese la preturi mici!
Nu il da exemplu pe Uhlig ca e nebun - i-am vazut si anul asta standul: plante comerciale, de piatza, similare calitativ sau uneori sub cele ale celorlalti la preturi duble...nimik impresionant; in alta ordine de idei, asa cum ma asteptam Piltz exceleaza ca si sortiment, preturi, prezentare.
Noi ca de obicei deplasam doar un portbagaj de plante(spre deosebire de ceilalti care merg cu dubele...e drept, vindem doar plante rare si se justifica: Astrohitum caput-medusae cu bulb de 2 cm diametru(inradacinati) 52,-, Pygmaeocereus bieblii v bieblii si Pygmaeocereus bieblii v kuehasii....Lophophore, ceva M.luethyi, roemerii, roczekii, goldii- de regula ce are flori la vremea asta -
Cu neplacere constat ca inca mai exista comercianti care vand plante din natura...e drept, la niste preturi derizorii, prin urmare ma astept ca in conditiile in care presiunea de marfa de nurserie pe piata va creste(si asta luand in calcul si pretul) sa devina neinteresant traficul de astfel de plante... am vazut cativa Strombo, cateva Pelecyphore "salbatice"(bine, cu cativa ani de cultura ca se cauta ce e umflat) la niste preturi jenant de mici.
Multe raritati altoite la preturi ridicole...dar si altoiri de calitate indoielnica
V-a-v de hardy...frau Ritter are preturi imbatabile...
Odata cu intrarea pe piata europeana a cehilor preturile au cazut... eu vad asta ca pe un lucru bun. Singura cale prin care se poate infrange traficul de plante este fara nici un fel de discutie trecerea lui in sfera nerentabilului.
Asta e targul de la Wiesbaden si de fapt asta e tendinta pietei de cactusi si suculente: concurenta s-a acutizat si vrei nu vrei fie produci eficient si ieftin, fie iesi din schema
citiror
LazyTomCat
member
homo homini lupus est
«
Reply #10 on:
April 20, 2008, 11:23:26 AM »
Salute Fili mi!
Quote from: "gilly511"
Epithelantha micromeris 2,5 cm diametru, crescute pe rad lor, la targul de la Wiesbaden costa 2,-.... toata lumea vinde plante alese la preturi mici!
Eu vorbeam de o micromeris de acum 8 ani :-), ramolitule!
Nu il da exemplu pe Uhlig ca e nebun - i-am vazut si anul asta standul: plante comerciale, de piatza, similare calitativ sau uneori sub cele ale celorlalti la preturi duble...nimik impresionant;
Este exact ce spuneam - uhlig vinde scump fiindca e brand, nu fiindca are plante deosebite. Este exact exemplul pe care vreau sa il dau --> brandul.
...in alta ordine de idei, asa cum ma asteptam Piltz exceleaza ca si sortiment, preturi, prezentare.
Indiferent ce ai sa spui, si indiferent de cresterea ofertei si de scaderea preturilor, se pastreaza o proportie: niciodata piltz nu va vinde blossfeldii pe radacina (admitand ca ar avea), la pretul la care vinte gymno, care sunt specialitatea lui. NIci copiapoa solaris... ca nu are si nici ermophila etc.
Astea sunt plante la care pretul ramane. Indiferent de piata pretul ramane. Indiferemnt de cehi, pretul ramane mult mai mare, disproportionat de mare fata de al altor plante.
Noi ca de obicei deplasam doar un portbagaj de plante(spre deosebire de ceilalti care merg cu dubele...e drept, vindem doar plante rare si se justifica: Astrohitum caput-medusae cu bulb de 2 cm diametru(inradacinati) 52,-, Pygmaeocereus bieblii v bieblii si Pygmaeocereus bieblii v kuehasii....Lophophore, ceva M.luethyi, roemerii, roczekii, goldii- de regula ce are flori la vremea asta -
Si acum te intreb: de ce 52 de euro pentru o ploanta de 4 ani?? Fiindca este inca o planta rara!
Si te intreb de ce Pygmeorahat e scump?? fiindca e nou si nu il are nimeni!
Deci ceea ce am spus, este corect: rariutatile sunt in cantitate mica si se vand scump si raman scumpe.
Probabil ca A. caput-medusae va ajunge ieftina, pana la un punct, fiindca este o planta super-usoara de cultivat, dar Pediocactus si Sclerocactus sunt plante grele de decenii si inca o vreme isi vor pastra legenda --> pana atunci trebvuie sa isi pastreze si pretul.
Singura cale prin care se poate infrange traficul de plante este fara nici un fel de discutie trecerea lui in sfera nerentabilului.
Sunt de acord cu tine... numai ca este o concluzie oarecum falsa: oamenii care iau plante din natura vor exemplare din plante rare care cresc greu in captivitate si care sunt adesea altoite.
Vor trece decenii de supraproductie, inainte ca piata sa poata oferi astfel de plante la preturi rezonabile si cu un aspect estetic acceptabil, adica diferite de baloabnele de rugby.
Sigur ca pentru protectia speciei e bine, dar pentru protejarea exemplarelor de prestigiu, scaderea pretului la un Ario de 6 cm nu va salva niciodata exemplare de peste 15 cm din natura.
concurenta s-a acutizat si vrei nu vrei fie produci eficient si ieftin, fie iesi din schema
Dar piesele rare au ramas rare, dar exemplarele rare au ramas rare, dar speciile rare au ramas rare si preturile lor nu au scazut decat modic.
Mai repede invata cehii sa vanda scump decat west-europeenii sa vanda ieftin :-D
Raman pe pozitia mea: un Pediocactus, in Germania, in Romania, in Franta sau in Italia - oriunde - trebuie sa aiba pretul sau.
Faptul ca romanul nu are nivelul de trai al occidentalului este nerelevant: colectiile de cactusi nu sunt o necesitate, sunt un lux - iar genul Pediocactus este un fason de vanitate... sau de pasiune.
In ambele cazuri - si vanitatea si pasiunea se platesc!!
Sa ai o Germanie prielnica, fili mi!
Dag
gilly511
member
«
Reply #11 on:
April 20, 2008, 12:14:50 PM »
Din delicatete nu am vrut sa povestesc despre E.micromeris(Cris e martor, dc isi mai aduce aminte): m-ai amagit ca daca vin sa iti vizitez colectia imi dai una cadou si a ramas doar vorba de promisiune....nu-i vorba ca mi-am luat eu cadouri din colectie de la tine cat Epithelanta aia sa devina istorie amuzanta :-P
Ca sa te dezamagesc v-a-v de Uhlig si ce mai inseamna numele lui....la desfacerea standului cred ca a plecat mai usor cu o tava...si a avut un stand care lejer aduna 50 de tavi....noi din 6 ne-am intors cu doua...sa fie sanatos cu brandul lui cu tot!
52,- pentru o planta de 4 ani e un pret corect: se plateste nu raritatea ci dimensiunea...plantulele de 3 ani pe radacina proprie s-au vandut cu 10,-(in conditiile in care 5 seminte costa 20,-)...nu cred ca Pygmaeocereusii sau Mamillariile rare pe care le-am vandut pe toate(si asta e marketingul meu de anul trecut ;-) ) sunt scumpe raportat la puterea lor de cumparare...nici macar la puterea de cumparare a romanului nu sunt scumpe: stii f bine ca o chestie din asta, similara cu cele aduse de mine candva se vand si in tara cu preturi similare, daca nu chiar mai scumpe(pt mine, o M-luethyi florifera, cu 6-7 boboci pe ea gata sa se deschida la 12/15,- e un pret destul de mic - compar-o cu cea vanduta de Uhlig la 7,- altoita(prost, iti spun eu), o chestie la 2 cm diametru fara sanse de inflorire cel putin un an...
Despre C.solaris si ermophila :-D ...din nefericire GK nu vrea sa isi bata capul cu ele...noi ne axam pe producerea de mutterplant, vindem accidental(targul asta e singurul la care mergem si s-ar putea ca de la anul sa nu mai mergem...dpdv financiar nu se justifica efortul). Iti garantez insa ca daca isi pune mintea un meserias cu plantele astea doua in doi ani li se duce toata aura de raritate.
Eu cred ca se poate rezolva oarecum problema cererii prin productie masiva, piata - > preturi mici: am vazut Ariocarpusi in ghivece de 10 la 20-25,-....daca ai ca pret de reflectie astia 25,- si mai bagi si ceva tocanita de principii etice iti spun eu ca sunt mari sanse sa zici pas...sau sa oferi un pret care pe viitor sa nu mai justifice un atare bussines.
Inca un aspect pe care incep din ce in ce sa il resimt mai acut pe masura ce trece Germania asta peste mine: ma simt din ce in ce mai putin un colectionar si din ce mai mult un profesionist: un gradinar, unul aparte, de cactusi, dar pana la urma tot un gradinar..si pot sa iti confirm ca toti cei ce se invart la nivel de varf in lumea asta GK, Piltz, etc. se recomanda gradinari.
citiror
Cristi
Guest
«
Reply #12 on:
April 20, 2008, 12:36:33 PM »
As dori enorm sa vad poze de la targul nemtesc...ai, George?
Discutia e extrem de interesanta si pe mine ma intereseaza in mod particular. Uhlig a vandut putin....dar inca e pe piata, ceea ce dovedeste ca e rentabil. Altii vand mai mult si mai ieftin...si sunt si ei pe piata, ceea ce dovedeste ca sunt rentabili.Sunt politici diferite care par toate sa functioneze.
So si cu mine ne-am bagat in hora oarecum nebuneste. Stim destul de bine sa le crestem, dar nu stim ce ne asteapta pe piata.Am fost sfatuit sa nu ma apuc de asa ceva acum vreo 2 ani. Apoi am fost ambii felicitati si s-a spus ca sigur vom avea succes.....cert e ca piata e destul de bine acoperita cu producatori cu experienta si oarecare statut si sunt sigur ca nu ne va fi usor ca nou-veniti.
Sper sa continue discutiile.... :mrgreen:
LazyTomCat
member
homo homini lupus est
«
Reply #13 on:
April 20, 2008, 03:33:10 PM »
Salute!
Iti raspund tie Cristi, fiindca incapatanatul ala nu vrea sa inteleaga ca eu vorbesc de una si elk de alta, fiecare dintre noi avand dreptate pe sectorul lui.
Quote from: "Cristi"
Uhlig a vandut putin....dar inca e pe piata, ceea ce dovedeste ca e rentabil. Altii vand mai mult si mai ieftin...si sunt si ei pe piata, ceea ce dovedeste ca sunt rentabili.Sunt politici diferite care par toate sa functioneze.
Targurile NU sunt un loc de castigat bani, afara de aia mici si care fac ciubucuri si vin cu plante in portbagaj (NU ma refer la raritaile lui GK!). Pentru aia mari si cu nume pe piata, targurile sunt reclama ieftina, contact direct cu clientul si promovare pe orizontala - element care are un efect deosebit in marcketingul lor.
Uhlig are - spre exemplu o piata deosebita extracomunitara, asa cum NICI un alt european nu are!
Repet: un colet de la Uhlig nu necesita - nicaieri in lume - sa fie insotit de certificat CITES 1 si 2. De ce? Fiindca Uhlig batranul a fost in comitetul CITES si fiindca tinarul l-a mostenit si fiindca au demonstrat ca au o asemenea baza de plante mama incat sunt capabili sa produca mai mult decat exporta.
Desigur ca e vorba de sfori... dar este ceva care da BRAND.
Daca un american vrea sa cumpere cactusi din Europa, va cumpara de la Uhlig.
Francezii cumpara mai mult de la el, fiindcxa e BRAND si fiindca... vorbeste fluent franceza si fiindca merge la ELK si la targurile lor. Nici un producator german nu vinde in Franta, cat vinde Uhlig.
De aceea prezenta la targuri este importanta - macar la doua trei pe an si de aceea sper sa va puteti de la anul deplasa in mai multe locuri.
Am fost sfatuit sa nu ma apuc de asa ceva acum vreo 2 ani. Apoi am fost ambii felicitati si s-a spus ca sigur vom avea succes.....
Cred ca atunci cand ati pus la cale primele vorbe serioase despre povestea asta - cu exceptia familiei - am fost primul care a stiut. De atunci si pana azi, nu am incetat sa spun ca faceti ceea ce se cerea facut, ca faceti bine si ca veti avea un succes pe care nici macar nu il banuiti.
Cine v-a spus sa nu faceti ori nu cunoaste fenomenul, ori nu va vrea p-e piata.
...cert e ca piata e destul de bine acoperita cu producatori cu experienta si oarecare statut si sunt sigur ca nu ne va fi usor ca nou-veniti.
Daca veti fi cunoscuti de cumparatori, veti sparge acest handicap. Nici nu ma indoiesc de asta.
Trebuie sa va cunoasca lumea fizic si sa socializati cu ei - sa poata pune o eticheta pe o prezenta si pe fata cuiva. Restul il fac barfele de forum
=====================
Pentru fili mi: Nici altoind-o pe ma-sa peste bunica-sa, nu ai sa faci baza de plante mama din Copiapoa solaris!!!... adica ai sa o faci, ca sa se foloseasca copii lui Alex de acel muther-plant :-D
Trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca sunt plante asupra carora altoirile nu au efectul dorit.
=====================
Numai bine!
Dag
gilly511
member
«
Reply #14 on:
April 21, 2008, 12:29:54 AM »
Quote from: "lupul"
=====================
Pentru fili mi: Nici altoind-o pe ma-sa peste bunica-sa, nu ai sa faci baza de plante mama din Copiapoa solaris!!!... adica ai sa o faci, ca sa se foloseasca copii lui Alex de acel muther-plant :-D
Trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca sunt plante asupra carora altoirile nu au efectul dorit.
=====================
Dag
:-D
Cam acelas lucru l-a spus GK atunci cand i-am sugerat sa ne ocupam si de chetsiile alea... nu imi bat capul, am alte chestii interesante de facut: asta era mai degraba un fel de challenge, nu ma interesa musai crearea unui mutterplant eficient cat producerea de plante care sa acopere o lipsa de pe piata... nu are rost sa ne contrazicem pe tema: da, sunt de acord ca este o planta care infloreste doar la dimensiuni venerabile la fel cum trebuie sa fi de acord ca nu prea exista in colectii: ala care va scoate cateva mii de lastari inradacinati ori chiar altoiti nu va avea absolut nici o problema sa le vanda la un pret bun...
Din nefericire nu am facut nici o poza...nu am avut cam foto cu mine...iar pozele cu telefonul ar fi avut o calitate proasta: afara de faptul ca eram cu treaba acolo, nu ca si vizitator
citiror
Pages: [
1
]
2
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------
ADMINISTRARE