Home | Help | Search
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Fructe de cactus  (Read 2932 times)
punkeru
member

« on: August 25, 2010, 12:24:22 PM »

Salutare tuturor!!!

M-am gandit la un nou topic, cine are fotografii cu fructe se le posteze aici, daca sunt si informatii de recoltare, la unele genuri mai deosebite m-ar bucura sa-si impartaseasca experienta aici.

Asa ca incep eu:

Epithelantha micromeris

Iata cand iesea si primul fruct:

Daca va uitati atent la fotografii se observa si semintele inauntru.

Sper sa va placa ideea si cat mai multe fructe de  :cactus:

Numai de bine!

,,La baza fiecarei actiuni sta GANDIREA,,

http://punkeru.sunphoto.ro/
demi
member

« Reply #1 on: August 28, 2010, 10:54:42 AM »

Buna ziua
Iata cateva fructe
Setiechinopsis mirabilis fruct copt

Mammillaria bocasana

Cu stima Mihai
Gino
member

« Reply #2 on: August 28, 2010, 11:03:29 AM »

Buna seara

Desi se putea si mai bine, in functie de performantele aparatului, evident, fotografia fructului de Setiechinopsis este excelenta.
Felicitari !

DCB
member

« Reply #3 on: August 28, 2010, 01:21:17 PM »

Un fruct de Hamatocactus setispinus care nu si-a schimbat aspectul de un an. De la inceput a fost cam ciudat pentru ca pare taiat in jumatate... Fructele celuilalt Hamatocactus s-au uscat, am si pui din seminte si a inflorit din nou, dar acesta pare inghetat in timp.

Si un Notocactus ottonis care mi-a facut o surpriza placuta. Nu ma asteptam pentru ca nu am decat un singur Notocactus. Acum astept primavara ca sa seman 8 seminte  :-) .

_______
Daniela
valentin
member

« Reply #4 on: August 28, 2010, 02:41:27 PM »

Buna seara,

Mammillaria theresae

"Cuibul" plin.

[/i]
In medalioane "cuibul" golit si semintele colectate.

Non idem est si duo dicunt idem.

http://cactus.aicon.ro
valentin
member

« Reply #5 on: August 28, 2010, 03:15:14 PM »

Buna seara,

Buna seara,

Mammillaria hernandezii

"Cuibul" plin.

In medalioane "cuibul" golit si semintele colectate ( din doua cuiburi).

Este remarcabila viteza cu care planta reactioneaza si inchide cuibul.
Al doilea cuib era deja inchis cand am vrut sa fac poza. Acelasi lucru l-am patit la Mammillaria sanchez - mejoradae.

Non idem est si duo dicunt idem.

http://cactus.aicon.ro
Melchior
member

« Reply #6 on: August 29, 2010, 04:53:30 AM »

Salut!

Mammillaria oteroi

Cred ca este una dintre cele mai frumoase si decorative fructe de Mammillaria,care rezista mult si in timp.

Neochilenia mitis v. glavarescens

Melchior

eduart
member

« Reply #7 on: August 29, 2010, 04:10:03 PM »

Salut tuturor,

Buna Daniela,

Si un Notocactus ottonis care mi-a facut o surpriza placuta. Nu ma asteptam pentru ca nu am decat un singur Notocactus. Acum astept primavara ca sa seman 8 seminte

Multe specii de Parodia pot fi auto-fertile.

Pentru ca veni vorba - exista o opinie destul de vehiculata, cum ca Parodiile cultivate in grup NU sunt autofertile, cele solitare au insa aceasta tendinta. Am vorbit cu mai multi fani Parodia (sau Notocactus, astia sunt nucleul dur, cei mai rai  :grin: ) dar unii au zis da, altii ba, altii parca-parca... Nu am putut (pentru ca de regula nu tin mai multe exemplare din aceeasi specie simultan) sa verific decat pe jumatate teoria cu Parodia schlosserii - cand am avut trei plante nu au format seminte (nu polenizez niciodata pentru ca nu ma inrereseaza semintele) desi retin ca cel putin doua din ele au inflorit simultan. Cand am retinut doar una singura pentru mine - in primul an a format seminte fertile dupa inflorire, nu insa si in anul al 2-lea.  Deci tot in categoria parca-parca ma situez si eu...  Am mai avut cu ani in urma seminte de Parodia submammulosa si parca inca una sau doua specii care le aveam intr-un singur exemplar, dar pe atunci aveam multe parodii inflorite simultan si este posibil sa fi fost si polenizari incrucisate accidentale.

N-a fost un subiect existential pentru mine (si nici n-am urmarit consecvent), dar mi-am pus de cateva ori intrebarea cat adevar poate fi in asta? Poate cineva sa confirme sau sa infirme acest lucru?

Numai bine,

Eduart

I'm not young enough to know everything.
(J.M. Barrie)

http://eduart.page.tl/
Guest
« Reply #8 on: August 30, 2010, 01:46:12 AM »

Salut.
Singurul Notocactus schlosserii din colectie mi-a facut anul acesta din 5 flori 4 fructe cu zeci de seminte. Nu am semanat inca deci, nu pot sa ma pronunt in legatura cu viabilitatea semintelor dar, cred ca vor germina.
Acum 3 zile am pus mana pe inca unul deci, la anul, vedem ce si cum..  :lol:
DCB
member

« Reply #9 on: August 30, 2010, 02:23:17 PM »

Parodiile cultivate in grup NU sunt autofertile, cele solitare au insa aceasta tendinta

Ar fi intr-adevar foarte ciudat sa-si dea seama ca mai sunt si altii in apropiere. Ar fi interesant de verificat, insa apar niste probleme. Cum asigur aceleasi conditii si grupului si celui singur si cum ii impiedic pe cei din grup sa se polenizeze intre ei? Oricum o sa fiu atenta la anul sa vad ce face pentru ca intre timp am cumparat niste Parodia magnifica mititele.

Am mai auzit o poveste asemanatoare cu Echinopsisi care s-ar astepta intre ei sa infloreasca. Si asta pare la fel de ciudata, dar mai ca as crede. Echinopsisul meu a avut un boboc care a crescut tare incet. La un moment dat se oprise de tot. Apoi in cateva zile a crescut mare si a inflorit, desi nu mi s-a parut ca s-ar fi schimbat vremea sau conditiile. L-a ratat doar cu o zi pe Echinopsisul vecinului din blocul de alaturi. Acum astept inca un boboc care nu vrea sa creasca. Daca se sincronizeaza iar cu vecinul n-o sa-mi vina sa cred.

_______
Daniela
eduart
member

« Reply #10 on: August 30, 2010, 03:13:28 PM »

Salut tuturor,

Buna Daniela,

Ar fi intr-adevar foarte ciudat sa-si dea seama ca mai sunt si altii in apropiere.

Plantele comunica atat intre ele cat si cu alte clase de organisme. Plantele emit o serie (seria vorba vine - sunt multe sute de mii) de substante chimice solide, lichide sau gazoase care joaca rolul unor "semnale", sau sunt suport al memoriei - da plantele au memorie!

Numai bine,

Eduart

(J.M. Barrie)

marcu_nic
member

« Reply #11 on: August 30, 2010, 10:49:47 PM »

Buna dimineata,
Mammillaria kunzeana
Mammillaria lasiacantha ssp. lasiacantha
Mammillaria prolifera ssp. texana
Doar trei... sunt un iubitor ai genului  Mammillaria, am foarte multe specii. In aceasta perioada cresc fructele.

DCB
member

« Reply #12 on: September 01, 2010, 05:06:53 AM »

Salut, Eduart.

da plantele au memorie

Stii vreun studiu serios care sa demonstreze asta? Nu memorie de genul: stiu ca am fost tuns anul trecut pentru ca ma doare ciotul. Si cred ca nici adaptarile la mediu nu se pot considera memorie. Din moment ce plantele nu pot povesti, cred ca singurul lucru care ar dovedi ceva ar fi niste manifestari anormale care apar sistematic in prezenta a ceva ce i-a facut rau in trecut, dar care nu apar la plante care n-au trecut prin aceleasi evenimente traumatice. Si, bine-nteles, care nu pot fi explicate printr-o reactie la vreo substanta toxica emisa de agresor care a produs modificari importante in metabolismul plantei, facand-o sa fie mai sensibila. Inainte de reaparitia pericolului plantele sa para asemanatoare.
Dar acesta e un experiment atat de barbar ca as prefera sa nu-l fi facut nimeni.

Pentru mine granitele dintre diversele categorii de fiinte vii nu sunt asa rigide cum ar fi normal. Dar asta este o credinta. Ratiunea imi spune ca este bine sa ma comport ca si cum ar fi inteligente si cu sentimente - pentru ca nu stii niciodata, insa sa nu uit ca asta este probabil doar un mecanism folosit de psihicul uman ca sa faca fata mai usor singuratatii.

_______
Daniela
eduart
member

« Reply #13 on: September 01, 2010, 03:37:52 PM »

Salut tuturor,

Buna Daniela,

In oprimul rand iti recomand o carte

Peter Tompkins & Christopher Bird - The Secret Life of Plants (1973, exista si o editie 1975)

Nu stiu unde se poate gasi in Romania.

Alte lecturi interesante, articole ce pot fi downloadate de pe internet:

Günther Witzany - Bio-communication of Plants (2007)
http://www.mitdenker.at/life/npre20071429-1.pdf

Eric D. Brenner & al. - Plant Neurobiology: an integrated view of plant signaling (2006)
http://150.217.147.94/linv/pdf/publications/27.pdf

Anthony Trewavas – Aspects of Plant Intelligence (2003)
http://aob.oxfordjournals.org/cgi/reprint/92/1/1

Daca te intereseaza subiectul iti pot indica si alte surse bibliografice.  

Numai bine,

Eduart

(J.M. Barrie)

DCB
member

« Reply #14 on: September 02, 2010, 12:34:13 PM »

Multumesc. Am sa citesc articolele si sa vad daca pot sa cumpar cartea de pe Amazon.
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: