Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Leuchtenbergia  (Read 1057 times)
demi
member

« on: August 18, 2010, 02:52:49 AM »

Buna ziua

Inspectand plantele am avut placuta surpriza sa vad ca Leuchtenbergia principis are un boboc.
Acuma antrebarea: de unde iese bobocul??
La planta mea bobocul a facut aparitia an varf de mamila, este normal??

Cristi
Guest
« Reply #1 on: August 18, 2010, 06:12:43 AM »

Buna ,
Nu am analizat niciodata foarte atent de unde imi infloresc Leuchtenbergiile, dar logic este sa faca bobocul din areola, ca si la Ferocactus cu care este inrudita.
demi
member

« Reply #2 on: August 18, 2010, 07:31:20 AM »

Buna ziua

Si eu de acolo ma asteptam sa apara bobocul,poze ce am vazut cu Leuchtenbergia florile erau esite de la baza mamilelor si din cauza asta am ramas surprins.

Cu stima Mihai
Melchior
member

« Reply #3 on: August 18, 2010, 09:18:56 AM »

Salut !

Bobocul la cactusi poate sa apara din areole sau din axile  la genuri care au mamile.La unele genuri, ca de exemplu la Echinocereus ,se poate observa caracterul de lastar al mugurilor  florali pentru ca si bobocul este acoperit de spini.In cazul Leuchtenbergia  care este format din mamile prizmatice,bobocul apare intotdeauna din areole.
Probabil ca fiind mamila inca mica nu sa vazut bine de unde a aparut bobocul dar la sp. respectiva apare numai din varful mamilei din areola.

Melchior

LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #4 on: August 18, 2010, 10:44:45 AM »

Salute!

Quote from: "Cristi"
... dar logic este sa faca bobocul din areola, ca si la Ferocactus cu care este inrudita.

Logic...? aiurea!

La prietenii nostri, ai tai si ai mei, la ario, la unii bobocii apar in axilelele de anul trecut (ca la Mammillaria), la altii in areole din acest an (ca la Coryphantha) >>> si sunt acelasi gen!

Mai mult uita-te la astro, unde florile ies din areole - singurele pe care le are tot cenul - si totusi, la caput-medusae (exceptia care nu confirma nimic!), floarea apare dintr-alta areola decat aceea care poarta spinii caduci.... cam ca la Ario. agavoides... care si el face nota discordanta printre ceilalti ario (si poate, tocmai de aceea, s-au gasit idioti care sa-i dea numele de Neogomesia...)

Ce logica? Nici un fel de logica, doar potriveala! :-D

Numai de bine, pana o da logica prin botanisti!

Dag

I am hiding in myself a very nasty wolf...
Cristi
Guest
« Reply #5 on: August 20, 2010, 04:20:44 AM »

Pentru mine Digitostigma e separat de Astrophytum si floarea ei seamana tot la fel de mult cu una de Astrophytum ca si cele de Coryphantha galbene (mai ales daca ignoram sepalele paroase).
In toamna aceasta sau anul viitor,la adaria vom avea Digitostigma caput-medusae si nu Astrophytum caput medusae.
Cand am cunoscut ariocarpusii (tin perfect minte ca ma uitam la primele seminte primite si apoi la plantule cu veneratie ca la ceva sacru), i-am luat ca gen intreg, cu toate speciile impreuna, asa ca imi vine natural sa ii consider impreuna.
Ciprian.
member

« Reply #6 on: September 02, 2010, 04:50:51 AM »

Buna ziua tuturor,

Si la exemplarul meu florile au aparut tot in varf de mamila, am incercat sa fac cateva poze mai de aproape:

http://cipriansuta.sunphoto.ro/Leuchtenbergia_principis

Planta mea este la a treia floare in ultima luna si mai are inca 2 boboci. Ceea ce mi s-a parut interesant  este faptul ca, atunci cand am cumparat-o eu, acum vreo 3 saptamani, avea o floare si 4 boboci, cam de aceeasi marime; dupa ce a trecut floarea, unul din boboci a inceput sa creasca si s-a deschis, ceilalti ramanand la aceeasi dimensiune; chestia s-a repetat cu inca un boboc, acuma mai au ramas doi, sunt curios daca tot asa vor proceda, vor inflori pe rand.

Ciprian
demi
member

« Reply #7 on: October 17, 2010, 12:08:22 PM »

Buna seara

An primul rand ami cer scuze pentru lipsa de pe forum,dar calculatorulmeu este stricat si intru de unde dau de calculator si nu prea am timp de conversatie doar mauit prin fuga.
Acum sa trec la treaba: iata rezultatele bobocului prezentat anterior

15.09.10 data ultimei poze.

Cu stima Mihai
valentin
member

« Reply #8 on: October 17, 2010, 12:15:54 PM »

Buna seara,

Superba floare.  
Eu am o L. principis de vreo 12 ani si n-am reusit sa o fac sa infloreasca.

Felicitari pentru planta, pentru floare, pentru poze.

Non idem est si duo dicunt idem.

http://cactus.aicon.ro
Pages: [1]
  Print  

Jump to: