Home
|
Help
|
Search
cactusi.com
>
DISCUTII GENERALE DESPRE PLANTE
>
Soluri, ghivece, transplantari
(Moderators:
Mihai.D
,
maranta
,
punkeru
,
Ciprian.Suta
,
snakefishmike
) >
AMESTEC DE SOL PENTRU CACTUSI
Pages: [
1
]
2
3
4
« previous
next »
Print
Author
Topic: AMESTEC DE SOL PENTRU CACTUSI (Read 4169 times)
gicu
member
«
on:
July 08, 2010, 12:53:14 PM »
O punga comtine 5l de amestec, si costa 25 de roni plus cheltuielile de transport.
Pentru siguranta comenzii va rog contactati-ma telefonic la numnarul 0742 533085.
Amestecul de pamant este rodul multor ani de experienta in care am reusit sa aflu formula optima cu rezultate optime.Sunt recunoscator tuturor acelora care ma vor tine la curent cu rezultatele obtinute.
Amestecul este destinat incepatorilor cat si acelora care nu au posibilitatea sa se deplaseze si sa adune componentele necesare prepararii lui.
Va urez multa bafta si plnte fromoase cu multe flori.
Gicu
http://cactusi.wordpress.com/
Oamenii inteligenti discuta despre idei si principii, oamenii obisnuiti discuta despre evenimente iar oamenii marunti se discuta unii pe altii-Jules Romain
Guest
«
Reply #1 on:
July 08, 2010, 12:59:06 PM »
1: Detalii despre continut/cantitati
2: Cam greu cu transportul. Costa enorm :-D
Zi frumoasa
Gino
member
Re: AMESTEC DE SOL PENTRU CACTUSI
«
Reply #2 on:
July 08, 2010, 01:01:20 PM »
Quote from: "gicu"
Amestecul este destinat incepatorilor cat si acelora care nu au posibilitatea sa se deplaseze si sa adune componentele necesare prepararii lui.
Gicu
Buna seara
Salut domnule Maiuru
Intrebare : Amestecul este universal valabil, pentru toate speciile si pentru toate conditiile de cultura ?
Gino
http://stapelia.forumgratuit.ro/
http://gino.sunphoto.ro/
gicu
member
«
Reply #3 on:
July 09, 2010, 08:39:18 AM »
Salut,
Sa numim "pamant-de-baza" ceea ce contine o punga.Din el se pot prepara variante in functie de cderintele plantelor: vom pune ceva argila si roca sfaramata pentru Astrophytum, Ariocarpus, Leuchtenbergia etc , in general acolo unde apar radacini pivotante.
In nici un caz nu vom pune pe el Mam.plumosa, Schiediana sau Lithopsi.Am o alta reteta pentru ele.
In ceea ce priveste compozitia, daca cititi cu atentie dialogul meu cu Nicusor, nu cred ca mai e nevoie de lamuriri.Componentele sunt adunate din mai multe locuri, fiecare componenta insemnand cate o excursie pentru aducerea acasa.
Nu recomand pamantul meu pentru cactusi care nu vad deloc soarele si stau la "intuneric".Chiar si cateva ore de insolatie pe zi sunt suficiente pentru ca plantele sa se dezvolte.
Bafta!
Oamenii inteligenti discuta despre idei si principii, oamenii obisnuiti discuta despre evenimente iar oamenii marunti se discuta unii pe altii-Jules Romain
Guest
«
Reply #4 on:
July 09, 2010, 10:16:06 AM »
Quote from: "gicu"
In ceea ce priveste compozitia, daca cititi cu atentie dialogul meu cu Nicusor, nu cred ca mai e nevoie de lamuriri.
Nu asa se vinde un produs :lol:
Adica eu voi comanda ceva in care imi pun plantele dar nu stiu exact ce. Insa imi garantezi ca totul va fi ok.
Sau sa citesc un dialog fooooooooarte lung si sa incerc sa ghicesc in privinta caror lucruri te-ai razgandit sau nu. Asta daca te-oi fi razgandit.
Parerea mea :fluierat:
zi placuta
eduart
member
«
Reply #5 on:
July 09, 2010, 03:54:15 PM »
salut tuturor,
Salut Alex,
Adica eu voi comanda ceva in care imi pun plantele dar nu stiu exact ce.
Alex... de cate ori
NU
ai facut pana acum asa ceva? Oricum, nu conteaza ce se spune ci
cine
o spune! Daca Gicu iti recomanda substartukl pentru specii "generale" - pune-l fara multe intrebari :grin:
Code:
Sau sa citesc un dialog fooooooooarte lung si sa incerc sa ghicesc in privinta caror lucruri te-ai razgandit sau nu.
Dincolo de nota usor derizorie - incetul cu incetul se face otetul :grin:
pune mana si citeste!
Raspunsuri punctueal nu-ti vor releva niciodata adevarul.
Numai bine,
Eduart
I'm not young enough to know everything.
(J.M. Barrie)
http://eduart.page.tl/
LazyTomCat
member
homo homini lupus est
«
Reply #6 on:
July 09, 2010, 10:41:33 PM »
Salute!
Nu numai ca sustin punctul de vedere al lui Eduart, dar adaug: La ce ti-ar folosi sa afli o insiruire de componente, atat timp cat nu sti la ce folosesc? Doar asa de dragul etichetei dupa normele europene?
Cel care stie la ce folosesc componentele, daca vrea sa se arate destept pe langa altii, daca vrea sa-i arate celui care, avand faima in domeniu, ii propune ceva fara multe explicatii, ca sta de vorba cu un initiat, ei bine, cel aflat in asemenea situatii, pune intrebari pertinente.
Nu voi da exemple de intrebari, fiindca asemeni retetei, ele sunt inca fara relevanta pentru tine.
Subliniez ce scrie Eduart:
Citeste, intreaba, cere lamuriri pe subiecte - apoi cum bine spune Gino - experimenteaza, pune iar intrebari si lamureste-te!
Cand ai sa ai idee, nu te da consumator de Carrefour cu Gicu, ci intreaba-l ce te framanta.
Eu, Dag, Lupul, ma dau smecher in soluri - pe buna dreptate, fiindca sunt - dar nu m-am sfiit sa-i pun intrebari si sa invat de la omul care, a-ndraznit sa nu-ti faca o prezentare, ca pentru supa Knorr...
Iti garantez, pamantul lui Gicu e natural 100%, bio si n-are E-uri!
Consuma-l deci cu incredere!
Numai bine!
Dag
Edidare!
Am uitat esentialul >>> Mesajul lui Gicu este - de fapt - un raspuns dat intrebarii pertinente a lui Gino (asta ca sa ai si un exemplu de intrebare pertinenta).
I am hiding in myself a very nasty wolf...
Guest
«
Reply #7 on:
July 10, 2010, 12:58:37 AM »
Baieti, eu nu contestam experienta lui Domnului Maiuru. In nici un caz.
Sau calitatea componentelor. Poate o sa si cumpar(desi cam urat cu transportul).
In nici un caz. De citit am citit dialogul respectiv.
Chestia a fost ca initial am pus o intrebare din pura curiozitate iar dupa ce am primit raspunsul pe care l-am primit am spus ca, din pct meu de vedere, nu asa se vinde un produs :lol:
LazyTomCat
member
homo homini lupus est
«
Reply #8 on:
July 10, 2010, 02:11:40 AM »
Salute!
Este adevarat! Gicu are multe calitati, dar nu este un bun negustor si vanzator cu atat mai putin!
Dar nimeni nu este perfect :-D!
Din punctul asta de vedere, Alex are dreptate!
Numai bine!
DaG
gicu
member
«
Reply #9 on:
July 10, 2010, 08:22:00 AM »
Salut,
Poate ca Alexandru are dreptate, cumpara ceva despre a carui compozitie nu stie nimic. Asadar, Alexandru iata reteta pe care am folosit-o :
-pamant de telina 20%
-pamant de frunze 30%
-nisip fosilifer de Podari 25%
-tuf vuilcanic 10%
-nisip cuartos 7%
-caramida pisata 2%
-coji de ou pisate 0.5%
-lut 1%
-mranita 2%
-dacit 1%
-argila de Podari 1,5%
Sper sa nu fi gresit cu cevasau sa fi uitat vreuna.
Voi mai reveni asupra retetei de pamant dar inainte de treaba asta am sa va povestesc o intamplare petrecuta cu mai multi ani in urma acasa la Dagu'.La vremea aia in curtea de la Teghes puteai sa gasesti cam un hectar de maracini si nu te mai saturai privindu-i.Ritualul era sa ne bem cafeaua luand fiecare masa cu plante la bani marunti.Asa ca trecea destul de mult trimp mangaind plantele cu privirea.Tot la vremea aia in minte lui Dag incepusera sa se contureze tot mai bine noile sale idei despre sol.Stiu ca discutam mult pe tema asta si la ora aia ideile lui mi se pareau revolutionare mai ales ca dadeau roade.
era ingrijorat pentru ca nu-i sosise un pachet cu plante din SUA , "Gicule o fi vreuna sa-mi faca astia pachetul pierdut pe drum cu posta lor?"Din fericire a doua zi a sosit avizul de la posta asa ca am mers cu sufletul la gura sa luam coletul cu plante.
Emotia era dubla, pe langa faptul ca erau plante rare , erau crescute sub cerul liber la mama lor in Arizona.
Am ajuns acasa cu pachetul si m-am dat de o parte doar privind spectacolul deschiderii lui , nevrand sa-i rapesc placerea asta lui Dag.
Si acum ...bomba ! In mintea mea de roman proaspat naravit la ambalajele Occidentului, ma asteptam ca la asa plante rare ambalajul sa fie auriu si cu autograful presedintelui SUA pe el! :-D
Cand colo....pauza :-( Daca bine imi aduc aminte, erau fishicuri facute din hartie simpla daca nu cumva chiar ziare.Poate isi aminteste Dag mai bine. In fine...Ce ambalaje frate, ce poleieli, ce abtibilduri? :-D Importante erau plantele dinauntru se depasise demult stadiul luatului ochilor cu poleiala, deja era o treaba POUR LES CONAISSEURS , si unul si celalalt si cel care vindea plantele si cel care le cumpara erau deja oameni care stiau ce vor si unul si celalalt.
Erau multe Epithelathe , mai vazusem dar vazusem plante europene astea veneau de la mama lor crescusera sub cerul liber.Nu aveau strop de verde pe ele parca fusesera pudrate.Erau mici cam jumate din marimea olantelor similare crescute la noi.
Sa revin la retreta de sol.Sunt sigur ca cel putin una din componente nu respecta procentajul.E posibil ca pamantul de frunze sa nu fie 30% ci sa fie 31%. Sau mai e posibil sa fi pus ceva mai multa caramida pisata.E foarte posibil.Amestecul meu este preparat ARTIZANAL, este pur si simplu amestecul unui cactusist care atunci cand isi prepara sol pentru plantele lui, o parte o pune la plantele din colectie iar o parte o vinde acelora care au nevoie de sol.Deci nu fac cum fac unii tarani care vin cu rosii la piata, :-? , la piata aduc marfa ingrasata cu azotat, iar acasa mananca rosii ingrasate doar cu balegar.
Am lasat numarul de telefon spre a discuta mai ales cu incepatorii si acolo unde e cazul sa se faca corectiile necesare retetei pentrui genurile care mai cer adaosuri, tuf, argila, calcar.
Repet, amestecul meu este preparat artizanal cu mana goala.Singura unealta pe care o folosesc este vasul gradat cu care scot componentele din saci.Famantul il framant cu mana goala nu cu lopata , poate si dintr-o superstitie ca asa iese mai ...bun.
Cam atat...
Multa bafta! Gicu
LazyTomCat
member
homo homini lupus est
«
Reply #10 on:
July 10, 2010, 09:16:12 AM »
Salute!
Asa e....!
Era pachetul de la Steven Brak cu 420 de plante....! Cu seria completa de Epithelantha.
M-am certat cu el 2 saptamani, pe mail si prin telefon, ca sa-l conving sa faca un pachet atat de mare... si tot a uitat cam 30 de referinte, pe care le-a trimis in toamna urmatoare.
Chiar ca mi-e dor de un ceai cu tine!
Numai bine sa ai, prietene!
Dag
eduart
member
«
Reply #11 on:
July 10, 2010, 02:30:25 PM »
Salut tuturor,
Salut Gicu,
Acum ca ai facut publica lista de E-uri :grin: am si eu o intrebare punctuala:
coji de ou pisate 0.5%
Folosesc si eu in prepararea compostului organic, cred ca nici acolo nu ajung la 0.5% (sursa de carbonat de calciu, ajuta textura compostului organic - foarte important), ca sa nu mai vorbim de ponderea in amestecul final - urme!
De ce atat de mult? In opinia ta - ce avantaje iti aduc cojile de ou? Observ ca nu ai utilizat deloc calcar.
Na ca-s doua... :grin:
Numai bine,
Eduart
(J.M. Barrie)
Gino
member
«
Reply #12 on:
July 10, 2010, 02:37:11 PM »
Buna seara prieteni
...Daca indrazneste sa ...carcoteasca cineva, macar sa fie unul...batran, nu un novice ! :-D
Gino
http://stapelia.forumgratuit.ro/
http://gino.sunphoto.ro/
eduart
member
«
Reply #13 on:
July 10, 2010, 03:55:12 PM »
salut tuturor,
Salut Gino,
...Daca indrazneste sa ...carcoteasca cineva, macar sa fie unul...batran, nu un novice !
Nu amice, carcoteala este un obicei xxxxxxxx :grin:
Pur si simplu sunt interesat! A fost o intrebare, nu o observatie critica.
Numai bine,
Eduart
(J.M. Barrie)
Guest
«
Reply #14 on:
July 10, 2010, 04:10:35 PM »
Quote from: "Gino"
...Daca indrazneste sa ...carcoteasca cineva, macar sa fie unul...batran, nu un novice ! :-D
O mica poveste.. Scriu pe fuga deci scuzati exprimarea care ar putea sa fie putin prea ... simpla, directa si fara detalii
Se intampla undeva in 2007 cand, dintr-o nefericita intamplare cu cafeaua deasupra tastaturii, un amic si-a ars obiectul in cauza.
Am mers noi repede la ultra pro computers, am pus mana pe o tastatura si fuga acasa unde am gasit un batranel.
Omul era un coleg al mamei prietenului meu care vezi doamne era maestru in reparatul calculatoarelor. Ma asez io la birou, intra ma-sa in camera si zice: Alex, te rog lasa-l pe Dl. X (nu-mi amintesc numele).
Bai nene si ma ridic, aprind o tigara langa geam si ma uit la el. Dupa vreo jumatate de ora de cautat mufa (noua tastatura era pe USB nu pe PS2) o localizeaza. Acuma, il vad ca opreste calculatorul. Ma duc langa el il intreb de ce. raspunde: pai ca asa trebuie, inainte sa bagi ceva se opreste calculatorul.
Si incepe frate sa ii explici omului ca rolul portului USB, pe langa o viteza de reactia sporita este exact acela de a nu ma ifi obligat sa opresti calculatorul inainte de a introduce o mufa. Si dai cu termene gen "Plug&Play" si cu figuri. Da omu nu si nu.
Andrei, amicul meu, deja imi facea semne poe la spate sa il las pe om in excursiile lui numai ca sa scapam.
Odata mufa bagata, da batranu drumu la calc. si incepe sa caute prin cutie. Acum io: Ce cautati domnule. El: Pai CD-ul cu drivere.
Si incepe iar contraziceri cu batranu ca da si ca nu ca de fapt e invers s.a.m.d.
Nu reusesc sa il conving nicicum ca driverul s-a instalat deja automat cat timp ne-am contrazis noi si ca totul e in regula si numa il vad ca scoate tastatura, o baga in cutie si zice: Mariana. Trebuie sa mergem la magazin sa schimbam tastatura ca baietii astia nu stiu ce fac si cumpara numai prostii.
Noi, am iesit afara. Putin frustrati(nu facusem ce planuisem) dar realmente amuzati de Dl. X
Cand s-a intors acasa, avea aceeasi tastatura pe care o cumparasem noi. Probabil il convinsesera cei de la magazin.
Oi fi fost eu prea tanar sau el prea batran?
P.S: Ca o explicatie sa nu ma trezesc iar cu batranii pe cap, va spun de pe acum ca aceasta mica povestire are legatura strict cu diferentele dintre tineri si batrani si ca nu este direct legata de subiect(adica as fi incercat sa zic eu ca in cazul de fata sunt superior ca-s tanar). Nu accept nici un fel de interpretare care ar putea intr-o oarecare masura sa deranjeze pe cineva pentru ca pur si simplu nu intentionez asa ceva.
Un tanar :-D
Pages: [
1
]
2
3
4
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination: