Home | Help | Search
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Problema sculente  (Read 2179 times)
LU
member

« on: April 28, 2010, 02:17:44 AM »

Buna,sunt noua pe aici,sper ca am deschis topicul unde trebuie,in caz ca nu-imi pare rau.
As avea 2 intreabari si daca se poate sa ma ajutati ar fi perfect  :grin:  
  1:Am o planta suculenta,nu stiu cum se numeste,  ,de ceva timp a facut "pui",i-am pus separat si dupa un timp au inceput sa arate ciudat     , imi puteti spune cam care ar fi cauza sau probleama?

2.Astazi de dimineata mi-am gasit planta aratand asa:    , radacina era si ea putrezita,am mai gasit o plantuta care mai  arata cat de cat bine dar nu stiu daca isi va reveni  
Va rog niste sfaturi  :kiss:
eduart
member

« Reply #1 on: April 28, 2010, 03:11:43 AM »

Salut tuturor,

Buna Lucia,

Planta ta se numeste Aloe aristata.

http://www.cactusi.com/cactus.php?name=Enciclopedie&action=viewsp&specie=176

Cred ca te-ai grabit sa plantezi imediat lastarii, nelasandu-le timp sa se cicatrizeze leziunile si probabil ai si udat imediat.

In al 2-lea rand - eu te sfatuiesc sa lasi planta asa cum creste ea, lastarita abundent.

Numai bine,

Eduart

I'm not young enough to know everything.
(J.M. Barrie)

http://eduart.page.tl/
LU
member

« Reply #2 on: April 28, 2010, 09:41:43 AM »

Multumesc eduart de raspuns,din pacate asa am facut  :-(  Ce as putea sa fac sa isi revina,in caz ca mai sunt sanse?Ce parere ai despre cealalta?
CICI
member

« Reply #3 on: April 28, 2010, 10:23:09 AM »

Buna Lu

Daca ultimul lastar are solul umed,scoatel afara din sol cateva zile si il plantezi in unul uscat si-l uzi dupa 3-4 zile putin pe jos,in farfurie.
Cele atacate de prea multa apa nu le poti salva,daca si mijlocul este moale,cea mare incearca o vreme fara apa si nu va patii nimic.

LU
member

« Reply #4 on: April 29, 2010, 11:56:37 AM »

Multumsc mult CICI de sfat,deja e socos din  sol.
Ciuffy
member

« Reply #5 on: August 03, 2010, 02:02:45 PM »

Buna tuturor! Numele meu este Iulia, sunt si eu incepatoare desi iubesc cactusii de mica. Am si eu o haworthia pe care pur si simplu o iubesc de cum am vazut-o in florarie. Seamana cu cea din imagine doar ca forma este cumva stransa inspre interior si are papile. Acum cateva zile i-am scos si eu puiutii din prejur...si era sa-i pierd pe toti daca nu intram la timp pe acest forum sa vad ce trebuia facut defapt. Cred ca i-am scos destul de la timp din pamant...si acuma sper sa se recupereze bine sa iasa plantute din ei.
  Nu prea vad de ce sa-i las langa planta...erau multi vreo 10 si ii stricau forma.
                   Numai bine tuturor!!!
eduart
member

« Reply #6 on: August 03, 2010, 03:44:12 PM »

Salut tuturor,

Buna Iulia,

Nu prea vad de ce sa-i las langa planta...erau multi vreo 10 si ii stricau forma.

Sunt plante care "asa se simt bine", asa sunt "programate" ele sa creasca! Eu sunt clar impotriva indepartarii lastarilor fara un motiv serios.

In general incepatorii au aceasta tendinta (si eu am avut-o), opinia mea este ca nu este bine deloc! Spus foarte direct - sau inveti sa "respecti" plantele si nevoile lor, sau treci pe aranjamente estetice din plastic!

Nu mi-o lua in nume de rau, am spus ca si eu am inceput asa, dar pur si simplu NU ESTE BINE!

Numai bine,

Eduart

P.S. Da o raita pe la topicul "coloniile imperiale ale cactusilor"; crezi ca ar mai fi arata asa daca propietarii planteklor respective s-ar fi repezit sa le smulga lastarii?

I'm not young enough to know everything.
(J.M. Barrie)

http://eduart.page.tl/
Ciuffy
member

« Reply #7 on: August 05, 2010, 02:08:30 AM »

Multumesc Eduart pentru lamuriri. Ai dreptate, sanatatea plantei conteaza foarte mult. Nu am sa mai scot lastarii de langa ea de acuma. Cei pe care i-am scos cred ca sunt salvati...astazi ii pun in pamant.
      Am vizitat si topicul indicat si sunt foarte frumosi. Ma bucur tare mult ca exista acest forum si atatia iubitori de cactusi si suculente.
                        Numai bine , si spor la crestere tuturor plantutelor!!
Guest
« Reply #8 on: August 05, 2010, 03:32:40 AM »

Buna.
De acord cu Eduart.
Insa nu inteleg un lucru, cum poate sa arate urat sau sa ii strice forma un lastar(sau mai multi) unei plante?
Ciuffy
member

« Reply #9 on: August 05, 2010, 09:05:26 AM »

Sunt eu incepatoare si probabil nu stiu sa ingrijesc cum trebuie. Am mai avut cactusi si aloe si ii lasam lastarii dar la un moment dat vedeam ca apleaca planta si mi se parea ca e inghesuita si fara vlaga in timp ce lastarii mari faceau firicele de radacinute ce coborau spre pamant. De aceea am crezut ca este mai bine sa ii scot.
  Cum trebuie procedat cand apar lastarii ?? Sa caut un ghiveci mai mare?
Guest
« Reply #10 on: August 05, 2010, 10:20:25 AM »

Daca are 4 lastari, de exemplu, pui si tu ceva mai multa apa. ca doar sunt 5 plante nu mai e doar una. nu?Smiley
gicu
member

« Reply #11 on: August 05, 2010, 10:36:48 AM »

Buna seara la toata lumea..
LU si Ciuffy in ce fel de pamant ati pus plantele voastre? E cumva pamant de la supermarket sau e pamant preparat de voi?
Daca l-ati pre[parat voi , ce retreta ati folosit?
Cat soare primesc zilnic plantele voastre?
La cat timp udati plantele?

Poate mai vorbim
Multa bafta   Gicu

http://cactusi.wordpress.com/

Oamenii inteligenti discuta despre idei si principii, oamenii obisnuiti discuta despre evenimente iar oamenii marunti se discuta unii pe altii-Jules Romain
Ciuffy
member

« Reply #12 on: August 05, 2010, 10:46:45 AM »

Eu am pamant dintr-o padurice de foioase + nisip, le ud cam la 3-4 zile acuma vara pe caldura. Cu soarele stau destul de prost..la mine in apartament am dimineatza soare intr-o parte si seara in cealalta...Deci in plin soare nu prea stau si din aceasta cauza sunt inclinate.
gicu
member

« Reply #13 on: August 11, 2010, 05:38:47 AM »

LU si Ciuffy pana la urma cum v-ati descurcat cu suculentele?
Daca doriti va trimit o reteta pe care o folosesc si eu pentru sol.

http://cactusi.wordpress.com/

Oamenii inteligenti discuta despre idei si principii, oamenii obisnuiti discuta despre evenimente iar oamenii marunti se discuta unii pe altii-Jules Romain
Ciuffy
member

« Reply #14 on: August 11, 2010, 09:02:46 AM »

Buna ziua tuturor!
Suculentele mele par destul de ok...le-am pus de o saptamana in pamant si astept sa vad ce se intampla. Au putin varfuletele parjolite, dar presupun ca e din cauza ca au stat fara apa un timp.
  Gicu ce suculente ai ? Am inteles ca suculentele prefera ceva mai putin soare decat cactusii....nu-i asa? Sa ne spui si noua reteta ptr pamant pls.
                       Numai bine!!
                                              Iulia
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: