Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Petre Dobrota  (Read 1325 times)
so
member

« on: February 26, 2010, 05:52:30 PM »

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/creste-10-000-de-cactusi-91799.html

Sorin Bobis
BB
member

« Reply #1 on: February 27, 2010, 08:10:03 AM »

Buna ziua,

Pe langa faptul ca d-l Dobrota este autorul primei carti in lb romana despre cactusi..este unul din cei care au pus bazele acestei pasiuni in Romania, este unul din acei "monstri sacri" pe care si-i doreste orice asociatie. Este unul din cei care stau alaturi de D-l Lungu, Grigoras, Visinescu, Miclaus, Perniac, Vida Gheza, Copacescu...nume care au avut, si mai au de spus ceva in materie de cactusi.  

Toata admiratia MAESTRE!

BB

P.S. Mesajul se adreseaza in special celor mai noi de aici de pe forum

We'll see how to cross the bridge when we'll be there
Gino
member

« Reply #2 on: February 27, 2010, 09:08:48 AM »

Buna ziua

Toata admiratia si din partea mea pentru domnul Dobrota.
Cartea dumnealui, imprumutata de la biblioteca cu multi ani in urma, am copiat-o de mana de trei ori.

P.S. Titlul topicului nu reflecta subiectul. Propun sa-l schimbati !

DanT
member

« Reply #3 on: February 27, 2010, 10:00:58 AM »

Intre anii 1981-1984 am mai avut cactusi,stateam pe atunci la casa.
L-am cunoscut pe d-l Dobrota,am fost la Braila si i-am vizitat colectia.
Mi-a taiat rasuflarea cind am intrat in curte.Cactusii columnari,cit mine
de inalti,ii avea plantati direct in sol,toata curtea si acoperisul unei anexe
plin cu cactusi iar in sera rasaduri si plante altoite.
  Pe vremea aceea erau putine surse de imformare,(cartea lui P.Dobrota
si cartea lui S.Copacescu,V.Grigoras)d-l Dobrota mi-a dat multe sfaturi
privind cresterea cactusilor.
  Ii doresc multa sanatate si ii multumesc pentru ce a facut in ajutorul
iubitorilor de cactusi.
 Dan
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #4 on: February 27, 2010, 10:04:21 AM »

Salute!

Subscriu întru totul celor spuse de BB. Fac însa o rectificaare istorica: Vida, Visinescu, Dobrota...

Iosif Lungu a fost însa cel mai documentat si de departe cel mai priceput dintre toti.... mai putin la altoiri, unde lMosul, a fost cel mai bun pana la George Iosif, care-l întrece.

Petre Dobrota a fost si ramane colectionarul roman cu cea mai mare experienta la adaptarea plantelor primite din natura. Nimeniu nu poate visa ce a plante au trecut plin mana lui!...

Cat despre articol e o chestie ridicola si trista, raportata la calitatea omului si la valoarea colectionarului.

Subscriu si la remarca lui Gino! SCHIMBATI TITLUL!

Numai bine,

Dag

I am hiding in myself a very nasty wolf...
Magdolna
member

« Reply #5 on: February 27, 2010, 10:25:33 AM »

Buna ziua!

Pe vremea respectiva, in anii '70, cartea profesorului Dobrota a fost cartea care mi-a trezit interesul pentru cactusi. Cred ca o  stiu pe dinafara, iar  de atata citit s-a cam zdrentuit, dar si acuma este la loc de frunte in mica noastra biblioteca din domeniu.
Cred ca majoritatea colectionarilor din generatia noastra a avut-o ca si carte de capatai la inceputurile legaturii noastre cu suculentele.

Ii multumesc pe acesta cale d-lui Dobrota,  pentru ca ne-a dat o sansa sa cunoastem aceste plante neasemuite.

Magdolna

so
member

« Reply #6 on: February 27, 2010, 11:44:37 AM »

Buna tuturor

Da,aveti dreptate ,titlul nu era potrivit asa ca l-am schimbat.Ce mi s-a parut ciudat a fost ca un ziar de scandal a publicat un asemenea articol.Sunt convins ca si-ar gasi locul intr-un ziar mai serios.

Numai bine

Sorin Bobis
covi.membru.retras
member

« Reply #7 on: February 27, 2010, 12:34:45 PM »

Buna Sorine

Breee! Ce facusi am vrut sa-ti iau apararea in privinta titlului dar nu am mai apucat.

Titlul era bun ca provoca la deschiderea topicului pentru a vedea ce e. Continuarea era buna ca incita la deschiderea adresei si apoi vrand nevarnd vizualizai produsul. In lumea asta nebuna nu conteaza publicitatea cand produsul e moral si mesajul din publicitate te face sa accesezi produsul.

Sorry dar cu titlul nou cati crezi ca vor mai deschide sa vada ce-i inauntru?

Desi cei care vor deschide acum vor accesa sigur adresa ce ai indicat-o.
Dar de data asta te rog eu sa schimbi ori titlul ori introducerea ca e ...

In rest articolul din adresa are o tema atractiva dar e tare, tare slabut si nu mi se deschid pozele nevazand-o decat pe cea afisata mare. Nu stiu cum e articolul original in ziar.
Intreaba-i daca nu au nevoie de un reporter, as scrie un articol despre sera lui BB cu titlul

French Cancan. Cu picioarele-n tavan.

Si as incepe cu imagini shoc cu columnari vazuti de la sol, chit ca ar trebui sa ma tarai nitel pe spate prin sera lui. Apoi m-as arunca asupra celorlalti cactusi neuitand sa ma destrabalez si printre Agave. Abordarea "dezmatului" suculent as face-o in functie de mesajul ce as vrea sa-l transmit, daca sunt liber, sau care mi-a fost impus de redactorul sef. Iar incheierea as face-o cu fotografii ale vizitatoarelor din sera lui BB in timp ce eu as rontzai lithopsi, in extaz. Nu prostii, fotografii in care as pune accent pe zambetul fetzelor ce privesc "produsele serei" dar in asa fel incat zambetul asta sa-l scoata din minti pe redactorul sef si sa urle la mine sa-i deschid rubrica permanenta de cactusi si suculente in ziarul lui. :-D

Is nebun rau, dar tu Sorine m-ai intrecut, citeste titlul continuat de introducerea ce ai facut-o: Domnul ... printre ....
Asa iti trebuie daca ai schimbat titlul.

Acum te rog eu, pentru numele .... schimba ceva, orice dar schimba :-D

Ovidiu
so
member

« Reply #8 on: February 27, 2010, 01:28:06 PM »

Buna Ovidiu

:-D Nu pot schimba numele ziarului in care a aparut articolul
Asa se numeste-Cancan.E un ziar de scandal din Romania.Iti spun lucrurile astea pentru ca stiu ca din America fiind nu mai sti despre ziarele de aici :grin: .

Adevarul e ca faptul ca a aparut acoilo acest articol e mai mult decat ciudat.

Stiu cine este Domnul Dobrota si nu vreau sa fie considerata o lipsa de respect faptul ca am comentat asa lucrurile.Sunt de acord cu Dag ca articolul e mai mult decat slab si subliniez eu ,publicat intr-un loc nepotrivit.

Dar poate ca in tot raul e si un bine.Poate dupa acest articol aparut in Cancan se vor sesiza si ziarele serioase si vor apare si articole mai bine documentat si care sa-l prezinte pe Domnul Dobrota intr-o lumina mai  apropiata de valoarea Domniei Sale.

Sa auzim de bine

Sorin Bobis
covi.membru.retras
member

« Reply #9 on: February 27, 2010, 02:48:25 PM »

Buna

Quote from: "so"
Adevarul e ca faptul ca a aparut acoilo acest articol e mai mult decat ciudat.

Nu faptul ca a aparut acolo articolul acesta e ciudat ci faptul ca restul articolelor genului apar, acolo sau in alta parte, e ciudat Cheesy

Banuiesc despre ce fel de alte articole e vorba. Nu agreez stilul "atac la persoana" dar admit cancanurile, insa cele "ironic pozitiv-stimulative" si nu cele "produs al decadentei morale"

Ovidiu
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #10 on: February 27, 2010, 03:07:09 PM »

poate ma invrednicesc sa pun cateva zeci de poze cu la el si cu plantele lui...

covi.membru.retras
member

« Reply #11 on: February 27, 2010, 03:48:54 PM »

Salut

Quote from: "Dag"
poate ma invrednicesc sa pun cateva zeci de poze cu la el si cu plantele lui...

Excelenta idee, mult mai buna decat vorbaria mea de la topicul asta.
Asa sa faci, de cand asteptam sa-ti revii.
Priveste partea buna a lucrurilor chiar daca nu mai ai cactusi poti sa-ti scrii memoriile.
Invredniceste-te! :grin:

Ovidiu
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #12 on: February 28, 2010, 01:21:59 AM »

Salute

Quote from: "covi"
Priveste partea buna a lucrurilor chiar daca nu mai ai cactusi poti sa-ti scrii memoriile.

Vraiment, j'ai d'autres chats a fouetter!

:-D  :-D  :-D

Numai bine

Dag

BB
member

« Reply #13 on: February 28, 2010, 05:09:52 AM »

Buna ziua....

Covi a scris:
French Cancan. Cu picioarele-n tavan.

Si as incepe cu imagini shoc cu columnari vazuti de la sol, chit ca ar trebui sa ma tarai nitel pe spate prin sera lui. Apoi m-as arunca asupra celorlalti cactusi neuitand sa ma destrabalez si printre Agave. Abordarea "dezmatului" suculent as face-o in functie de mesajul ce as vrea sa-l transmit, daca sunt liber, sau care mi-a fost impus de redactorul sef. Iar incheierea as face-o cu fotografii ale vizitatoarelor din sera lui BB in timp ce eu as rontzai lithopsi, in extaz. Nu prostii, fotografii in care as pune accent pe zambetul fetzelor ce privesc "produsele serei" dar in asa fel incat zambetul asta sa-l scoata din minti pe redactorul sef si sa urle la mine sa-i deschid rubrica permanenta de cactusi si suculente in ziarul lui.  

Ovidiu..ma multumesc cu mirarile celor care vad FUKURYU :grin: , daca ar fi sa mai apara si relatari in presa despre mine...iti dai sama ce controale ale organelor statului ar veni peste mine? Si..cred ca nu ar fi colectionari de cactusi, nu :mrgreen: ?

De regula, din pacate, cam asa se intampla.....cum apari undeva in topul firmelor, sau iesi undeva in evidenta....hop apar si EI, sa te caute...Ia sa vedem...de unde...cum,...in ce fel...in ce mod...Si atunci sa vezi tu Frech Canacan...cu picioarele in tavan :evil:  :evil:

Am avut placerea sa il am pe D-l Dobrota la mine la sera de 2 ori..este o adevara placere si o incantare sa vorbesti despre cactusi..in special despre Carnegia Giganteea, care este favorita lui. Omul asta este o adevarat enciclopedie..

BB

We'll see how to cross the bridge when we'll be there
Pages: [1]
  Print  

Jump to: