Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Denumire plante  (Read 893 times)
oq
member

« on: February 16, 2010, 04:09:30 PM »

Salutare,
am 2 cactusi la care nu le cunosc denumirea. Si sper sa ma ajute cineva de aici. Nu ma supar daca primesc eventual si niste sfaturi cu privire la ingrijirea acestora  :roll: Multumesc anticipat.

[/img]
monck
Guest
« Reply #1 on: February 17, 2010, 09:01:27 AM »

Buna oq,
cactusii tai par a fi o Neochilenie(nu stiu inca sigur specia, dar voi reveni) si un Austrocephalocereus(probabil estevesii). Plantele nu ar trebui sa-ti ridice probleme deosebite, daca tii seama de faptul ca Neochilenia se uda ceva mai rar decat columnarul si ultimul are nevoie iarna de temperaturi peste 15 grade. Ambii nu se uda iarna, iar Neochilenia are nevoie de un sol mineral cu putin humus. Columnarul se poate cultiva intr-un amestec obisnuit de cactusi.
Monica
covi.membru.retras
member

« Reply #2 on: February 17, 2010, 09:29:35 AM »

Buna

Buna oq si bine ai venit pe forum. Am incercat identificarea primului, dar dupa o ora si ceva am renuntat declarandu-ma depasit :-D. Spre rusinea mea cu al doilea nu am mai ...  :oops:

Buna Monica si multzam fain de tot. Cactusii lui oq stateau de cateva ore bune si nimic. Stiind nerabdarea fireasca a noilor veniti de a avea raspunsuri am incercat identificarea. Ca atare, si nu mi-e rusine sa o zic, m-am uitat ca matza in calendar printre mamilarii. Eu incerc identificarile prin cautari pe net, ca experienta mai deloc. Uneori incerc sa caut plantele facand si descrieri dupa priceperea limbajului meu. Dar greseala mea constanta era ca eu vedeam mamile. Uneori credeam ca-s pe aproape dar cand sa zic ca asta e constatam ca ce am gasit eu nu are spinul central. Alte ori imi semana bine dar apoi imi dadeam seama ca spinul central nu era asa puternic si nici asa curbat si apoi constatm ca ce gasisem avea si perisorii la axile si apoi nu-mi mai semna de loc.
Monica ai putea sa dai o cheie sau chei care sa ne ajute pe noi incepatorii sa vedem diferenta intre o  Neochilenie si o Mammillarie maiales cand nu vedem florile. Sau acum identifici rapid vizual pe baza experientei?
Experienta e experienta.  :aplauze:  :aplauze:  :aplauze:

Numai bine, Ovidiu, vejnicul incepator.

Editare: Cuvantul vejnic nu exista decat la mine. E un hibrid intre vesnic si vajnic, in traducere libera 'vejnic incepator' = nesfarsit si cumplit de nesavarsit :-D
Cristi
Guest
« Reply #3 on: February 17, 2010, 12:53:40 PM »

Prima planta este Eriosyce Neochilenia) curvispina
BB
member

« Reply #4 on: February 18, 2010, 11:53:28 AM »

Buna seara,

Sapand astazi (ca de obicei) pe net, poate-poate mai pica ceva, am avut o surpriza tare placuta...

http://cgi.ebay.com/3-x-Astrophytum-myriostigma-HUBUKI-RARE-MINIATURE-plant_W0QQitemZ320489827587QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4a9eaead03

Dorind sa fiu sigur de denumire, dupa cum m-a invatat un prieten bun, am cautat si intr-adevar, este ceea ce se vede.

Este pentru prima data, ca gasesc pe net, ceea ce eu aveam sub denumirea de polycephalum, denumire sub care am achizitionat doua plante ENORME, acum cativa ani buni :|  :oops:

Asa-dar, cei care au achizitionat aceasta planta de mine, cu scuzele de rigoare, ii rog sa schimbe denumirea initiala in cea corecta, precum voi proceda si eu....

BB

We'll see how to cross the bridge when we'll be there
anadana
member

« Reply #5 on: February 21, 2010, 02:26:33 AM »

N-am putut rezista si am cumparat de la brico un http://anadana.sunphoto.ro/cactus/11139720.

Ma poate ajuta cineva in identificare?
am esuat in gasirea unu corespondent  :oops:

Bine ne pot face unii oameni,rau ne pot face toti!

http://anadana.sunphoto.ro
Vrika
member

« Reply #6 on: February 21, 2010, 02:41:15 AM »

Notocactus buiningii
anadana
member

« Reply #7 on: February 21, 2010, 03:20:53 AM »

Multumesc mult

Bine ne pot face unii oameni,rau ne pot face toti!

http://anadana.sunphoto.ro
DanT
member

« Reply #8 on: February 25, 2010, 08:56:46 AM »

Buna ziua,
Am citit de la BB despre Astrophytum myriostigma v.HUBUKI pe care el
il avea ca polycephalum.
Eu am o planta asemanatoare cumparata de la mall dar este Astophytum
myriostigma v.HUBOKI,comform www.cactus-art.biz.
Planta era altoita dar am inradacinat-o si acum este pe radacina proprie.
O am de 2ani dar creste f.incet,are lastari mici.
 Nu stiu daca intereseaza pe cineva subiectul dar eu sint indragostit de
astrophytumi.
Cele bune.Dan
BB
member

« Reply #9 on: February 25, 2010, 09:15:43 AM »

Salut,

Tot acolo am gasit si Huboky, este cel care infloreste, daca nu ma insel. Sunt superbi, si mie imi plac foarte mult. Inca nu am avut curaj sa inradacinez din cei luati de pe ebay, astept intai sa se faca frumosi, si apoi, cum ma sfatuia( :mrgreen:  :mrgreen: ) un prieten care a fost pe la mine si vrea sa se (re)apuce de cactusi, am sa incerc sa ii inradacinez.

BB

We'll see how to cross the bridge when we'll be there
Pages: [1]
  Print  

Jump to: