Home | Help | Search
Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: ce planta este?  (Read 4274 times)
marcu_nic
member

« on: February 09, 2010, 04:16:44 PM »

Va salut,
Anul trecut, spre toamna, am cumparat planta din imagine din Kladovo Serbia, un orasel aflat peste Dunare cam fata in fata cu cartierul severinean Schela Cladovei. La intrebarea ce planta este am primit raspuns; un soi de Leandru (Nerium oleander) cumparat din Grecia.
Am vazut planta in Grecia dar nu am crezut ca poate fi un Leandru.

Multumesc

myosotis
member

« Reply #1 on: February 09, 2010, 04:22:42 PM »

Este Asclepias curassavica - Asclepiadaceae. Iubeste mult soarele, iar albinele si fluturii iubesc mult aceasta planta.O puteti planta vara afara in gradina. Face multe seminte din care puteti sa obtineti plante noi anul urmator. Sau poate ierna in conditii asemanatoare cactusilor.

Gino
member

« Reply #2 on: February 09, 2010, 04:34:05 PM »

Buna seara

Excelenta determinare  :aplauze:
Marturisesc sincer ca m-am uitat...patrat la planta domnului Marcu !
Nu-mi venea sa cred ca este Nerium...
Am si eu in gradina de la tara Asclepias.
Cred ca este A. syriaca.

marcu_nic
member

« Reply #3 on: February 09, 2010, 04:59:07 PM »

Va salut,
MULTUMESC pentru indentificare. Sincer nu credeam

Quote from: "Gino"

Am si eu in gradina de la tara Asclepias.
Cred ca este A. syriaca.

... ce sa cred? Acesta planta poate ierna afara?

Gino
member

« Reply #4 on: February 10, 2010, 04:59:43 PM »

Buna seara

Asclepias syriaca este o planta de talie mare. Aproximativ 2 metrii in inaltime. Un trunchi de 3 - 4 cm si frunze mari, asemanatoare cu cele de Ficus elastica, dar mai mari.
Planta isi face aparitia din sol in a doua jumatate a lunii aprilie si infloreste masiv in iunie.
Arata asa :
http://www.missouriplants.com/Others/Asclepias_syriaca_page.html
Florile au un parfum placut si atrag multime de albine si fluturi.
Se usuca in toamna tarziu, dar apare primavara, nu intotdeauna in acelasi loc unde a fost initial. Si se inmulteste masiv din radacinile, probabil purtatoare de rizomi

Nu stiu daca planta dumneavoastra poate sa aiba acelasi comportament...

marcu_nic
member

« Reply #5 on: February 10, 2010, 05:17:04 PM »

Buna seara, sau noaptea, este trecut de ora 12(24)
Quote from: "Gino"

Nu stiu daca planta dumneavoastra poate sa aiba acelasi comportament...

MULTUMESC pentru raspuns. Sigur planta mea nu rezista afara, este o specie tropicala,am sa incerc...  sunt multe specii...

myosotis
member

« Reply #6 on: February 10, 2010, 05:39:32 PM »

Buna seara,
A. syriaca este destul de raspandita si la noi in tara. I se mai spune si "Ceara albinei". Rezista pana la -25grd C ca si A. incarnata si A. tuberosa, de altfel.
A. curassavica nu rezista iarna la noi in gradina. La mine, nu a crescut mai inalta de 1m, chiar daca am plantat-o primavara direct in stratul cu flori.

marcu_nic
member

« Reply #7 on: February 10, 2010, 06:23:41 PM »

NOAPTE BUNA SI VA MULTUMESC.

marcu_nic
member

« Reply #8 on: February 14, 2010, 05:21:34 AM »

Sa salut,
Acum cateva momente am venit de la Craguiesti, unde am eu cactusii. Inainte de a pleca am facut o poza la un grup de plante carnoase care au supravietuit doua ierni intr-o sera fara incalzire, protejata cu policarbonat. Aceasta planta eu o aveam cu numele de ,,Echeveria carnicolor'' Faptul ca a suportat  un frig de pana la -10°C, in satre uscata ma face sa cred ca este o alta planta. Nu este o Echeveria. Ce parere aveti? Multumesc.

Graptopetalum paraguayense.
MUTUMESC

Nick.A
member

« Reply #9 on: February 14, 2010, 12:34:37 PM »

Buna seara!
Am si eu una asemenea si mi s-a spus aici pe site ca este
 Graptopetalum paraguayense.
Numai bine!

Vive memor quam sis aevi brevis(Aminteste-ti necontenit ce scurta ti-e viata) (Horatiu)
http://nikko.sunphoto.ro/
maranta
member

« Reply #10 on: February 14, 2010, 12:47:04 PM »

Buna seara ,

si eu am in colectie doua asemena plante etichetate Graptopetalum paraguayense, una este in casa la iernat intr-o camera neincalzita alaturi de alte suculente si cactusi la casa din Cocoru-Valcea iar cealalta am lasat-o afara pe un pervaz protejata de ploaie alaturi de cateva Sempervivum .
 La inceputul lui ianuarie am fost acolo si planta era ok , pierduse cateva frunze isi schimbase putin culoarea (era rosiatica) dar in rest era bine .Cum nu am lasat "indicatii" sa o bage in casa in caz de ger puternic sincer nu stiu ce sa intamplat cu ea dar am sa ma duc la Cocoru saptamana care vine si o sa vad cum sa comportat la gerul naprasnic din aceasta iarna....si am sa va prezint si cateva fotografii  cu plantele de afara .

cu respect,
Stelian
"Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti pe gratis"
http://maranta.sunphoto.ro/
Ana-MariaKali
member

« Reply #11 on: February 14, 2010, 03:54:12 PM »

Buna seara!

Nu sunt colectionar... voiam numai sa imi identific cactusul si astfel sa ma informez in legatura cu ingrijirea lui.

Cel din imagine nu imi apartine, e mult mai ...batran decat al meu, dar este identic in rest.

Multumesc pentru ajutor!
so
member

« Reply #12 on: February 14, 2010, 04:27:11 PM »

Buna Ana -Maria si bine ai venit

Planta ta e o Austrocylindropuntia subulata var.monstruosa

Sorin Bobis
Ana-MariaKali
member

« Reply #13 on: February 14, 2010, 04:31:34 PM »

Multumesc!   :razz:
covi.membru.retras
member

« Reply #14 on: February 14, 2010, 04:49:55 PM »

Buna

Buna Ana-Maria si bine ai venit pe forum. Nu-ti fa griji ca nu esti colectionara, sunt bineveniti toti cei care se intereseaza de cactusi si nu numai.
Eu nu sunt nici macar cultivator ca acum nu am nici un cactus. Ma gandesc sa remediez asta cu unul-doi.
Frumoasa planta, daca o sa ai o poza cu flori te rog sa o pui daca ai timp.

Sorine pe Ana-Maria o intereseaza si cateva informatii privind ingrijirea. Poti sa spui ceva? Sau altii?

Numai bine, Ovidiu
Pages: [1] 2 3
  Print  

Jump to: