Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Surprize,surprize  (Read 1027 times)
so
member

« on: April 24, 2009, 03:37:42 PM »

Buna tuturor

Astazi ,in timp ce-mi inspectam plantele,am avut placuta surpriza sa vad asta:

Planta mare din ghiveci este un Turbinicarpus valdezianus si semintele au ajuns acolo fara interventia mea.

Placuta surpriza

Sorin Bobis
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #1 on: April 25, 2009, 01:41:06 AM »

Quote from: "so"
Planta mare din ghiveci este un Turbinicarpus valdezianus ...

Ca intotdeauna, mama este cunoscuta...  :grin:

I am hiding in myself a very nasty wolf...
CICI
member

« Reply #2 on: April 25, 2009, 02:01:35 AM »

Tatăl,tatăl  :cactus:  :cactus: este Turbini sau So bini..... :?:
CICI

LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #3 on: April 25, 2009, 09:26:36 AM »

:-D  :-D  :-D

I am hiding in myself a very nasty wolf...
Nick.A
member

« Reply #4 on: April 25, 2009, 11:15:31 AM »

Frumoasa surpriza!
Mi s-a intamplat si mie astazi sa gasesc ceva ce nici nu mai credeam ca voi vedea.
In vasul in care aveam ghivecele cu semintele puse pe 15 februarie,se afla si un ghiveci cu seminte de Echinocereus rigidisimis v.rubrispinus,care spre supararea mea nu au germinat.Pentru a crea spatiu am pus un alt ghiveci ,cu puii de Astrophytum hb. peste acel ghiveci. De vreo saptamana minisera mea sta pe balcon la soare si aer.Ei bine astazi umband prin ea am dat jos ghiveciul cu Astro si,surpriza!In ghiveciul de dedesubt erau rasariti vreo cativa Echinocereusi.
Credeti ca exista vreo explicatie pentru faptul ca semintele nu au germinat in conditiile create in minisera,dar au germinat dupa ce au fost "sufocate" de ghiveciul pus deasupra?
Numai bine si surprize cat mai placute!

Vive memor quam sis aevi brevis(Aminteste-ti necontenit ce scurta ti-e viata) (Horatiu)
http://nikko.sunphoto.ro/
gilly511
member

« Reply #5 on: August 06, 2010, 05:46:51 AM »

Quote from: "Nick.A"
Frumoasa surpriza!
Mi s-a intamplat si mie astazi sa gasesc ceva ce nici nu mai credeam ca voi vedea.
In vasul in care aveam ghivecele cu semintele puse pe 15 februarie,se afla si un ghiveci cu seminte de Echinocereus rigidisimis v.rubrispinus,care spre supararea mea nu au germinat.Pentru a crea spatiu am pus un alt ghiveci ,cu puii de Astrophytum hb. peste acel ghiveci. De vreo saptamana minisera mea sta pe balcon la soare si aer.Ei bine astazi umband prin ea am dat jos ghiveciul cu Astro si,surpriza!In ghiveciul de dedesubt erau rasariti vreo cativa Echinocereusi.
Credeti ca exista vreo explicatie pentru faptul ca semintele nu au germinat in conditiile create in minisera,dar au germinat dupa ce au fost "sufocate" de ghiveciul pus deasupra?
Numai bine si surprize cat mai placute!

Probabil minisera nu confera in mod constantaportul de umiditate necesar germinarii ..probabil, pentru ca din cate stiu eu, Echinocereusii astia sunt imprevizibili dpdv al germinarii. Acum hai sa facem un exercitiu de imaginatie: ce fel de fruct, cum ajunge la sol, etc. Fructul se coace pe planta, pana nu e copt nu se desprinde decat prin rupere, odata copt cade la cm mica atingere. Semintele s-au copt in pulpa dulceaga a fructului... tentant pt furnici...ajunge in musuroi, o ploaie.... Idem, poate cazul semintelor de Astrophytum, se desprind de pe fruct indotite de o bucatica alba de pulpa...musuroi, ploaie...
Daca m-a mintit GK, va mint si eu, dc nu...asa o fi; mie mi s-a parut plauzibil.

citiror
Misu
Guest
« Reply #6 on: August 12, 2010, 02:44:15 AM »

Buna ziua!
Intr-o alta forma:" Pater semper incertus est!"
Misu ex Ponto.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: