Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Un inceput de putregai la un cactus  (Read 870 times)
thymothey
member

« on: April 01, 2009, 06:24:21 AM »

Salut,

in iarna aceasta(care a trecut) mi-am luat mai multi cactusi de la Obi, iar acum i-am transplantat, doar ca la unul am vazut ca avea deasupra radacinilor un loc in care a putrezit. Radacinile par ok. Ar trebui sectionat pe mai sus de locul acela sau doar locul respectiv si sa incerc sa salvez radacina?

LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #1 on: April 01, 2009, 07:15:55 AM »

Salut Timotei,

Exista doua posibilitati:

1. Este o vorba despre o cicatrice = locul este tare si nu elimina zeama maronie la o usora apasare;

2. Este vorba despre un inceput de putrezire.

Mie mi se pare ca este prima varianta. Cum apasarea usoara nu este suficiena pentru a determina daca este un putregai sau nu, te sfatuiesc sa folosesti un varf ascutit (bisturiu cel mai bine) ca sa indepartezi usor o bucatica de coaja. Daca dedesub tesutu este verde si sanatos, este vorba de o cicatrice - ceea ce cred - si in aceste conditii, tai bucatica de coza desprinsa si lasi rana sa se usuce ,fara a pune nimic pe ea, la un ventilator.

Daca sub coajua tesutul este maroniu, maroniu-negricios, atunci tai planta deasupra zonei atacate, apoi te uiti la cilindrul de crestere (se va infatisa ca un cerc) si tai din el, pana nu mai vezi in vase nici o urma de tesut - mai intai maroniu, apoi portocaliu si in final, galben - care sa fie altfel decat un alb verzui sanatos.

Dupa ultima taiere, intorci planta cu varful in jos si o pui cateva zile in fata unui ventilator, fara a pune nimic pe ea, pana se formeaza un calus de tesut alb, ca un fel de carton/mucava.

In mai, il reintorci in pozitie normala si il pui la inradacinat. Ceri atunci sfatul si ti se va da punctual, ca si acum.

Succes!

Dag

I am hiding in myself a very nasty wolf...
thymothey
member

« Reply #2 on: April 01, 2009, 08:48:08 AM »

Mersi mult Dag pt. sfat, asa o sa fac cu el sa vedem care ii va fii viitorul.

Numai bine!
Pages: [1]
  Print  

Jump to: