Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Mammillaria cv. Blando.  (Read 816 times)
Dan.R
member

« on: March 27, 2009, 11:17:03 AM »

Cu ani in urma, Ignazio Blando, un iubitor si experimentat cultivator de plante grase, cumparand seminte de Mammillaria gueldelmanniana guirocobensis de la Khores, a avut surpriza ca una dintre plantutele ce au crescut sa fie diferita de celelate. Experienta d-lui Blando a facut ca aceasta planta sa traiasca, altoind-o si aducand-o la maturitate.
 Este remarcabil faptul ca acea planta a facut un mic butas, care- surpriza- si-a mentinut caracteristicile plantei mama si nu al speciei respective.
 Astfel, Ignazio a numit-o Mammillaria cv. Blando , o specie ce numara doar doua exemplare....!
http://www.cactofili.org/scheda.asp?mode=&gen=mammillaria&sp=cv.%20Blando&id=19009

"Stiu ca nu stiu nimic, si nici macar asta nu stiu"- Socrates.
http://dany79album.sunphoto.ro/
Cristi
Guest
« Reply #1 on: April 01, 2009, 09:31:58 AM »

Este foarte interesanta planta!
E normal sa isi pastreze caracteristicile toti butasii rezultati din ea. Ar fi interesant de stiut daca face flori si daca sunt fertile-acolo incepe mirajul   :lol:
Cand vom avea posibilitati si eu vreau sa incepem la adaria o campanie de hibridizari controlate si sunt sigur ca se pot obtine niste exemplare deosebite.
Anul acesta a fost la noi anul mammillaria. Am semanat cca 400 de referinte care se adauga la cele cca 50 semanate anii trecuti. Si nu sunt toate! Mai sunt cateva zeci de specii si varietati pe care nu le avem .  :oops: ; le va veni randul tuturor.
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #2 on: April 01, 2009, 01:46:38 PM »

Salute!

Pentru ca un cultivar sa fie declarat cultivar, el trebuie sa se comporte ca o varietate botanica obisnuita, adica sa se perpetueze sau sa poata oricand fi produs si de ficare data sa-si pastreze caracteristicile in mod stabil.
Unii cultivari (epifiti, de regula), a caror caracteristica este o anumita inflorire tipica, sunt omologati ca produse cu marca inregistrata.

Nu se pot declara cultivar, o aberatie, o mutatie sau - cine stie - o mamilarie inca necunoscuta strecurata printre alte seminte, asa cum s-au strecurat semintele de Mammillaria laui printre cele de Mammillaria carmenae, de a aparut nedevarata Mammillaria carmenae fma. rubriflora.

Planta din fotografie NU este si nu poate fi (inca) un cultivar.

Numai bine!

Dag

I am hiding in myself a very nasty wolf...
Pages: [1]
  Print  

Jump to: