Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Mammillaria pennispinosa v nazasensis SB489 Rodeo, Dur  (Read 898 times)
Cristi
Guest
« on: February 02, 2009, 09:58:16 AM »

Buna,
Steven Brack o descrie in cateva cuvinte:
Mammillaria pennispinosa v nazasensis SB489 Rodeo, Dur yellow-orange spines
 priviti exemplificarea variabilitatii taxonului:

sunt plante de-ale adariei, din lista, spinii pleaca de  la alb pur pana la portocaliu inchis, aproape brun
Pur si simplu superbe
 :-)
Nota: pennispinosele din alte locatii sunt mult mai constante in aspect.
Misu
Guest
« Reply #1 on: February 02, 2009, 10:03:43 AM »

Buna seara domnule Neciu!
Exceptinale plante, felicitari din toata inima!
Cu respect, Mihai.
Nick.A
member

« Reply #2 on: February 02, 2009, 01:28:42 PM »

Salve!
Superbe intr-adevar!Niste bijuterii!Felicitari Cristi!
Numai bine!

Vive memor quam sis aevi brevis(Aminteste-ti necontenit ce scurta ti-e viata) (Horatiu)
http://nikko.sunphoto.ro/
BB
member

« Reply #3 on: February 02, 2009, 06:44:54 PM »

..superbe plante....oare ce influenteza genotipul lor..incat se manifesta ata de variabil fenotipic? Caracterul de culoare al spinului sa fie unul recesiv? Ar fi interesant de aflat...

BB

We'll see how to cross the bridge when we'll be there
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #4 on: February 03, 2009, 01:59:40 AM »

Salute!

Quote from: "BB"
..superbe plante....oare ce influenteza genotipul lor..incat se manifesta ata de variabil fenotipic? Caracterul de culoare al spinului sa fie unul recesiv? Ar fi interesant de aflat...

BB

La nivelul diferentei de dimensiune si culoare a spinilor - variabilitate care la majoritatea formelor nu se stabilizeaza genetic - cred ca putem sa cautam  originea fenomenului in cauze biochimice legate de interactiunile metabolice datorate microelementelor pe care le ingereaza planta in habitat sau in cultura.

Sigur sunt - asa cum spui tu - caractere care provin dintr-un potential al genomului, dar intrebarea ta ramana pentru moment deschisa. Nu am cunostiinte suficiente de genetica botanica si nici macar de genetica a Cactaceae-lor,  pentru a putea incerca sa insailez o umbra de raspuns.

Numai bine!

Dag

I am hiding in myself a very nasty wolf...
Pages: [1]
  Print  

Jump to: