Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Dimensiunea ghivecelor  (Read 947 times)
mariusb
member

« on: January 31, 2009, 06:20:00 AM »

Buna ziua

In luna ianuarie am transplantat o parte din plante.Majoritatea au fost plante mici de 3-4 ani.Plantele sau dezvoltat destul de bine anul trecut asa ca le-am trecut(unde a fost cazul) din ghivece de 7x7cm la 8x8cm sau chiar la 9x9cm.In timp ele vor mai creste, in special s-au dezvoltat radacinile, asa ca pe viitor nu stiu la ce dimensiuni vor ajunge.Exista o dimensiune maxima a ghivecelor intr-o colectie?Nu vorbesc de cactusi columnari,sau altii de mari dimensiuni.Ma intereseaza in special cazul plantelor cu radacini pivotante.In cazul folosirii unui amestec mineral la cati ani se faca transplantarea in afara cazului ca ghiveciul este deformat de cresterea in volum a radacinilor.

Numai bine
Marius
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #1 on: January 31, 2009, 10:00:46 AM »

Salute!
Salut Marius,

Quote from: "mariusb"
Exista o dimensiune maxima a ghivecelor intr-o colectie?Nu vorbesc de cactusi columnari,sau altii de mari dimensiuni.Ma intereseaza in special cazul plantelor cu radacini pivotante.

Intodeauna am fost partizanul 'bateriilor' de ghiceve.

Ghivecele trebuie sa aiba dimensiunile optime pentru locul in care stau. Eu am folosit --> in general pentru aproape 4000 de plante, chivece de 9x9x10 si 14x14x10 cu exceptia celor de 14x14x 15.

Chiar daca plantele aveaqu 2-3-4 cm diametru.

In cazul folosirii unui amestec mineral la cati ani se faca transplantarea in afara cazului ca ghiveciul este deformat de cresterea in volum a radacinilor.

Pai... termenul pana la urmatoarea replantare este nelimitat Wink

Afara de cazul in care planta termina de mancat piatra :-D

Numai bine

Dag

I am hiding in myself a very nasty wolf...
mariusb
member

« Reply #2 on: January 31, 2009, 10:44:34 AM »

Salut Dag

Multumesc pentru raspuns.
Nu ai avut probleme de genul sa iasa radacinile prin gaurile ghiveciului?

Numai bine
Marius
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #3 on: January 31, 2009, 01:01:24 PM »

Salut Marius,

Quote from: "mariusb"
Nu ai avut probleme de genul sa iasa radacinile prin gaurile ghiveciului?

Radacini afara, in conditiile in care masa de amestec este integral ocupata de sistemul radicular => inseamna "ghiveciul nu imi mai ajunge, mai vreau spatiu si mai vreau papa.

Dag

demi
member

« Reply #4 on: February 03, 2009, 08:49:48 AM »

Buna ziua

Am o intrebare ''termenul de replantare este nelimitat'' in cazul asta le administrezi periodic ingrasaminte??

Cu stima Mihai
so
member

« Reply #5 on: February 03, 2009, 09:50:39 AM »

Buna Mihai

Dag se refera la plante cu crestere lenta care si in natura cresc pe un sol 100% mineral,Exemplu Ariocarpusii,Strombocactusii etc.Aceste plante nu au nevoie de o transplantare periodica deoarece nu se realizeaza o uzura a solului,cum e in  cazul plantelor care au in compozitie pamant de frunze.

Aceste plante tinute pe sol 100% mineral isi extrag necesarul de elemente descompunand rocile. Transplantarea e necesara fie atunci cand datorita cresterii partii subterane ,care are forma de nap,se ajunge deseori la spargerea ghiveciului, fie in cazul in care radacinile ,nemaiavand suficient spatiu de dezvoltare ajung sa iasa in afara ghiveciului.

Pentru o crestere frumoasa,naturala nu este indicat sa folosim ingrasaminte la acest gen de plante.

Sorin Bobis
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #6 on: February 03, 2009, 02:40:51 PM »

Salute!

Extinmd raspunsul lui So la toate plantele pe sol mineral, adica la majoritatea cactusilor.

Numai bine!

Dag

Pages: [1]
  Print  

Jump to: