Home | Help | Search
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Barbarie  (Read 1438 times)
Misu
Guest
« on: January 29, 2009, 02:44:38 PM »

Buna seara!
In fata blocului aveam o  salcie pletoasa, un exemplar superb de  peste 30 de ani, sanatoasa, fara alte probleme. Niste nemernici, nu ii pot numi altfel, au  facut reclamatie la Primarie cum ca i-ar deranja si au obtinut o autorizatie de toaletare. Rezultatul: copacul a fost taiat cu barbarie de la ca 1,80 m fata de sol. Daca aceasta este toaletarea unui copac, atunci eu sunt cuc armenesc.
Lucrul mai grav este ca in zona, in ultinele 2-3 saptamani,  au mai fost taiati alti 2 copaci sanatosi tun.
Ma intreb ce se intampla si nu imi dau seama..., iar de plantat arbori nu a mai facut-o nimeni in Mangalia de nu-mi mai aduc aminte....oricum inainte de "revolutie".
O sa revin si cu fotografii ale masacrului , insa, pana atunci , ma puteti sfatui daca se poate face ceva?! :-x
va multumesc!
Cu respect, Mihai.
BB
member

« Reply #1 on: January 29, 2009, 02:59:04 PM »

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: .pai se poate incepe cu Garda De Mediu...Ecologistii..ONG-urile..presa (scrisa si restul)...si in cele din urma...cu un rudotel......

BB-Patitul.. :grin:

We'll see how to cross the bridge when we'll be there
Misu
Guest
« Reply #2 on: January 29, 2009, 04:08:03 PM »

Buna seara domnule Popa!
Fiti sigur ca fotografiile si informatia vor ajunge la Garda de Mediu, la Mare Nostrum si Oceanic Club. Va multumesc! O alta intentie, discutata deja cu unii dintre vecini,  este sa caut, in primavara, material saditor si sa plantam in zona 20-30 de copaci.
Cat despre Rudotel: pass parol!
Cu respect, Mihai.
BB
member

« Reply #3 on: January 29, 2009, 06:23:28 PM »

:mrgreen:  :mrgreen: ..il stiu eu pe unul..cica la iesirea spre Ovidiu..undeva pe partea deapta are un Grden Center....

:mrgreen:  :mrgreen:

Misu
Guest
« Reply #4 on: January 30, 2009, 03:01:05 AM »

Buna ziua domnule Popa!
Va multumesc frumos, astept sfarsitul lui februarie... :oops:
Cu respect, Mihai.
Misu
Guest
« Reply #5 on: January 31, 2009, 05:18:12 PM »

Buna seara!
Azi, dupa ce a stat ploaia,  am facut cateva fotografii; toate aceste lucruri se petrec in buricul Mangaliei, asa ca, dupa ce am taiat Padurea Comorova, parcul din curtea Spitalului , acum taiem si bruma ce a mai ramas. La vara , la 43 de grade la umbra ...o sa stam la 70 la soare!

si ce a mai ramas: mizerie...

In concluzie, padure nu mai avem , vie nu mai avem, livezi ioc, parc ...s-a dus, acum sunt vile, acum taiem copacii din oras....
Unul din vecinii mei, capul rautatilor, sustinea ca nu vedea trecerea de pietoni din cauza salciei...nu coment!
Toate aceste lucruri, cam 7 copaci mutilati,  se intampla pe un perimetru de 50X50m...
Parerea mea este ca, a mutila in acest fel un copac echivaleaza cu a ucide un om...e parerea mea. :-x  :-x  :-x  :-x  :-x
Mihai.
Misu
Guest
« Reply #6 on: February 02, 2009, 04:20:55 AM »

Buna ziua!
As vrea sa ii rog pe cei care se pricep la aceasta afacere sa imi spuna daca aceasta se numeste toaletare...!?
Va multumesc mult!
Cu respect, Mihai.
covi.membru.retras
member

« Reply #7 on: February 02, 2009, 04:32:07 AM »

Buna

NU stiu cum se numeste operatia asta da am vazut in poza cateva crengi de salcie si stiu ca inradacineaza foarte usor  :grin: (daca n-au inghetat Sad )

Numai bine, Ovidiu.
BB
member

« Reply #8 on: February 02, 2009, 04:38:06 AM »

....luand-o strict literar... :grin:  toaletare poate sa vina si de la toaleta...nu? Dupa cum arata lucrarea, daca ar mei ar fi facut asa ceva....mai sapau un CANAL !!!!...cu lingurita..... :mrgreen:

BB

Misu
Guest
« Reply #9 on: February 02, 2009, 06:40:18 AM »

Buna ziua Ovidiu , buna ziua domnule Popa!
Va multumesc frumos, cel care a fost capul rautatilor spune sa nu mai plantam salbaticiuni...poate vrea Magnolii, sau Sequoia...eu stiu!?
Orcum azi d.a. am audienta la primarie, la serviciul mediu, pentru ca nu o las asa...Daca nu se rezolva nimic-adica sa planteze alti copaci in loc- merg mai departe...si daca nu, voi planta singur...merg sa vizionez copacii de la Ovidiu, pe dreapta...stie cineva exact adresa?! :-)
Cu respect, Mihai.
Misu
Guest
« Reply #10 on: February 02, 2009, 09:54:38 AM »

Buna ziua!
Cu interventii si fara am mers la biroul mediu, domna amabila, a spus ca ea cunoste, dar ca vecinii, printre care si un profesor au dorit taierea copacului, pe unul il deranja ca nu avea lumina in balcon , pe altul ca nu vedea trecerea de pietoni....; o mai fi si alt profesor in blocul asta si nu-l cunosc eu?!E chestia  aceea cu hotu care striga cel mai ater : hotii!!!
Am intrebat-o pe stimabila doamna cum ramane cu autorizatia de toaletare care s-a transformat in masacru...mi-a raspuns printr-o alta intrebare: daca vreau sa dea amenda firmei Polaris. Am spus nu, nu ma intereseaza, as vrea sa va rog, in februarie, sa plantati cativa copaci. Om vedea....
Cat despre toaletare i-am spus sa ii trimita la recalificare pe cei de la Uranus, un subcontractor al Polarisului, stim noi unde...
Deocamdata ucigasii de copaci au castigat o batalie...razboiul insa nu s-a terminat....
Cu bine, Mihai, ruda cu boierul  Luca Arbore....
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« Reply #11 on: February 02, 2009, 10:25:18 AM »

Salut Misule

Quote from: "misu"
Cu bine, Mihai, ruda cu boierul  Luca Arbore....

Esti din Suceava si nu stiu eu...? ::grin::-D

Numai bine!

Dag

I am hiding in myself a very nasty wolf...
Misu
Guest
« Reply #12 on: February 02, 2009, 04:34:23 PM »

Buna Dag!
 :-D  :-D  :-D Nu, nu sunt era o gluma de care stiu ca te-ai prins...ca tot era vorba de arbori... :-)
Cu respect, Mihai.
BB
member

« Reply #13 on: February 02, 2009, 06:42:15 PM »

:grin:  :grin: ..dau o mana de ajutor....la arbori..la taieri(oricum ar fi...chiar si de jur-imprejur..)cand este vorba de arbori. Acum 5 ani am facut toaletarea teilor pe b-dul Tomis (unul dintre cele mai importante bulevarde in Constanta)..fiind criticat si balacarit de toata presa locala si o parte din cea centrala. Acuma...nu sunt coroane mai inchieate si  ai frumoase ca la acesti tei.

Toaletarea si formarea coroanei este o lucrare necesara si obligatorie la arborii din aliniamentul bulevardelor. NU este o lucrare dificila...este chiar usoara. Dar, de aici si pana a ciunti pomii....indiferent cine este contractor al lucrarii sau subcontractor...este cale lunga...

BB

Misu
Guest
« Reply #14 on: April 06, 2009, 12:28:48 PM »

Buna seara!
Zilele acestea am vazut in Mangalia o actiune de toaletare a arborilor facuta dupa toate canoanele, nu ca aceea descrisa mai sus...de asemenea, s-au plantat mii de arbori ceea ce nu am mai vazut de mult timp aici, in oras, tocmai de aceea:  :aplauze:  :aplauze:  :aplauze: ; prietenii stiu de ce!
Iata ca se poate!
Mihai.
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: