Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Ajutor va rog frumos  (Read 786 times)
evi1206
member

« on: November 12, 2008, 03:53:35 AM »

Buna ziua,
In ultimul timp sant foarte ocupata si prietenii mei se pare ca sufera din cauza neglijentei mele:(
ieri am observat ceva neregula pe urmatorii exemplari ,pe care in prima faza i-am sigilat de celelalte.spuneti-mi va rog fruimos ce este si ce trebuie sa fac?

stiu ca nu este prea clara poza dar momentan nu am alte posibilitati,parca ar fi un praf pe ele..
va multumesc mult,

Eva Gacsi
             ------------------------------------------
Cactusii plang ca nu le mangaie nimeni
BB
member

« Reply #1 on: November 12, 2008, 04:40:06 AM »

Sarut-mana Eva,

Este un atac de paduche lanos....scoate plantele din sol...spala-le bine si la radacina...si apoi aplica unul din tratamentel stiute. Ar fi bine ca sa aplici preventiv si la celelalte plante un tratament. In primavara...daca poti sa schimbi solul la toate plantele ar fi foarte bine..dupa o dezinfectie in prealabil a tuturor plantelor din colectie..

BB

We'll see how to cross the bridge when we'll be there
Misu
Guest
« Reply #2 on: November 12, 2008, 06:33:17 AM »

Sarut mana Eva!
Subscriu la cele scrise de domnul Basarab Popa, cu mentiunea ca atacul este foarte serios si trebuie luate masuri cat mai repede!
Insecticide : Mospilan/ Confidor; baie totala in insecticid dupa spalarea radacinilor si curatarea plantelor, apoi replantarea in amestec uscat. A nu se uda pana la primavara. Oricum, izolati plantele grav afectate de celelalte pana la aplicarea tratamentului.
Cu respect,
evi1206
member

« Reply #3 on: November 12, 2008, 08:58:25 AM »

Buna ziua Domnilor!
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi,am inceput luarea masurilor.Sper sa nu-i pierd.o zi buna .

Eva Gacsi
             ------------------------------------------
Cactusii plang ca nu le mangaie nimeni
Pages: [1]
  Print  

Jump to: