Home
|
Help
|
Search
cactusi.com
>
DISCUTII GENERALE DESPRE PLANTE
>
Linkuri
(Moderators:
Mihai.D
,
maranta
,
punkeru
,
Ciprian.Suta
,
snakefishmike
) >
hoya.ro - un site romanesc specializat1
Pages: [
1
]
« previous
next »
Print
Author
Topic: hoya.ro - un site romanesc specializat1 (Read 1690 times)
Stefana
member
«
on:
October 07, 2008, 07:17:38 AM »
As dori sa va spun si eu ceva legat de infiintarea unui forum :idea: .
La inceputul anului 2008 o prietena a deschis forum special pentru o planta din familia Asclepiadoidaelor, Hoya. Acum are 70 de membri si aproape 10.000 de mesaje. Principalul merit pentru aceasta dezvoltare este al administratorului (si eu am ajutat cat am putut :oops: ), dar si al celor care i s-au alaturat in aceste 8 luni.
Totusi mesajele interesante nu sunt suficiente, este nevoie de o activitate comuna: comenzi externe, intalniri directe, schimburi de plante, organizarea unei galerii a forumului.
Sunt mult mai multe de zis, dar nu e momentul aici ;-) .
Vreau sa stiti ca atunci cand am citit mesajul lui Dag am fost foarte impresionata. Pentru ca noi nu am primit de nicaieri asa niste cuvinte amabile, ori incurajari ca membrii respectivelor forumuri vechi sa se inscrie pe
www.hoyas.ro
(scuze daca nu trebuia sa-l mentionez aici :mrgreen: ). Asta in cazul in care nu s-a scris direct ca nu e nevoie de el, "racoland" membrii de pe alte forumuri.
Va felicit in final (nu va perii
) pentru forumul dvs., unde am primit imediat ajutor, atunci cand am avut nevoie (chiar daca n-am decat cativa cactusi iar experienta mea cu ei este tare anemica).
Daca lucrurile pe care le ai de facut ti se par simple, inseamna ca nu cunosti toate amanuntele.
LazyTomCat
member
homo homini lupus est
«
Reply #1 on:
October 07, 2008, 07:26:30 AM »
Buna Stafana,
Ma bucur ca ai mentionat acest sit pe care nu il cunosc!
Cum va fi gata noua 'piele' a sitului nostru, iti propun sa vorbesti cu w-masterul acelui sit de Hoya -capitol total insuficient la noi - asa incat sa facem o mentionare reciproca a celor doua surse de informare.
Eu, de pe acum, indemn toti iubitorii de succulente de aici, sa viziteze un site depsre aceste liane fantastice!
Numai bine!
Dag
I am hiding in myself a very nasty wolf...
Cristi
Guest
«
Reply #2 on:
October 07, 2008, 08:18:18 AM »
Buna,
Sustin total ideea, e bine sa ne promovam reciproc!
In orice domeniu horticol, la noi in tara este loc de mai bine. Indemn pe toata lumea sa persevereze in cautarea, cultivarea si inmultirea a ceea ce le place. E foarte usor sa ne lamentam gen-pai nu gasesc nicaieri aici genul cutare sau cutare...ma las pagubas...Nu faceti asa! Mergeti pe google si dati-i sa va caute; sigur undeva veti gasi! Stabiliti contacte, trimiteti zeci de mailuri sau scrisori sau telefoane!Pana la urma eforturile va vor fi rasplatite si prin ceea ce veti sti si produce veti ajuta pe altii sa nu treaca si ei prin greutatile voastre si veti pop**ariza plantele respective.
Haideti sa dau un exemplu la indemana: cactusismul maghiar si romanesc. Ungaria e mai mica de peste 2 ori decat Romania ca suprafata si pop**atie. Daca si la cactusi si colectionari s-ar fi pastrat proportia, am fi fost mult mai multi si cu mult mai multe colectii decat ei. Totusi ne-au surclasat ani de-a randul din toate punctele de vedere. Avem si am avut cateva colectii de top in Romania demne de comparatie cu orice colectie valoroasa dinafara, dar..cu o randunica nu se face primavara..te face doar sa te gandesti la primavara. Ani de zile au avut asociatii mai numeroase si mai bine organizate, reviste mai frumoase si mai bune, colectii frumoase mai multe, colectionari mai pasionati, mai dedicati, mai numerosi, oameni care au calatorit in cele doua Americi in scop cactusistic..etc. Si tot acest timp situatia a fost privita ca ceva deasupra resurselor noastre..ceva de genul...n-ai ce face! ei sunt mai seriosi, mai ambitiosi...noi ne descurcam cum putem.....In ultimii 4 ani de zile a aparut acest forum romanesc, care in prezent SURCLASEAZA orice forma online de organizare cactusistica in Ungaria, a aparut recent Adaria Garden care e posibil sa aiba plante mai multe decat toate nurseriile maghiare la un loc; va urma la un moment dat o revista decenta....v-o promit! Ramane ca Aztekium sa progreseze sau sa apara o alta asociatie mai dinamica si ca fiecare din noi sa isi organizeze optim coltisorul de teposi pe care il are si putem sa ne depasim conditia modesta pe plan european. Sta in puterea noastra sa ne implinim dorintele.Trebuie doar sa nu fim lenesi si sa credem in noi.
Orice grup, forum, asociatie avand ca profil plante suculente, cactusi si altele oarecum inrudite e un pas inainte si trebuie salutat, incurajat si ajutat sa se dezvolte.E loc pentru toti si binele lor e si binele nostru.
Stefana
member
«
Reply #3 on:
October 07, 2008, 08:56:22 AM »
Quote from: "Cristi"
...In ultimii 4 ani de zile a aparut acest forum romanesc,...
Eheei, 4 ani :roll: ... si noi avem cateva luni :oops: ... dar o sa creasca si al nostru!
In materie de hoya cea mai puternica asociatie nu se afla in tarile mediteraneene (al caror climat ar prii sutelor de specii de hoya existente) ci in Suedia :grin: .
Bine se spune, omul sfinteste locul ! :floare:
Daca lucrurile pe care le ai de facut ti se par simple, inseamna ca nu cunosti toate amanuntele.
Carmenn
member
«
Reply #4 on:
October 07, 2008, 01:35:54 PM »
Bine v-am gasit...
Numele meu e Carmen, si sunt fondatoarea si administratoarea primului forum romanesc pe tema Hoya din Romania ...
Multumesc intai Stefanei ca nu inceteaza sa ma uimeasca, si ar trebui sa ma gandesc sa-i schimb titulatura in "director de marketing".
Voua trebuie sa va multumesc pentru primirea pe care ati facut-o forumului de Hoya ...
Eu recunosc ca la cactusi nu ma pricep deloc...n-am reusit sa fac sa infloreasca decat un epiphilium ( sper ca am scris bine ) si poate ca nu a fost meritul meu. Dar nu se stie ce taine invat pe la voi si voi aduna si asa ceva printre alte flori.
Cristi avea dreptate in argumentarea lui cu fraza " nu gasesc aici genul cutare etc "...ei pe mine asta m-a determinat sa-mi fac un forum specializat pe o floare pe care am indragit-o de cum am descoperit mai multe informatii despre ea.
Am aflat dintr-o intamplare numele unei flori obisnuite atunci in colectia mea de "diverse", si dupa ce am cules mai multe informatii , intai fotografice , am decis ca trebuie sa aprofundez problema si mai mult sa cumpar cat mai multe specii...
Ehei, de-aici a inceput "distractia"...pe forumurile generale gasesti strictul necesar, dar nu mai mult, si nu gasesti de cele mai multe ori acelasi interes ca cel pe care l-ai dezvoltat tu pentru o anumita planta.
Biblioteca virtuala era plina cu informatii in engleza, franceza, spanioala, etc, dar nimic romanesc. Imi imaginam deci ca nu va fi usor sa intru in posesia unor plante atat timp cat in florariile noastre la acel moment se gaseau rar , maxim 5 specii din 300 - 400 existente. Acum am reusit sa creez puntea de intrare in tara a multor specii de Hoya, intai printr-un colectionar roman stabilit in strainatate, un cunoscut de-al Stefanei, apoi prin descoperirea pe internet a diversilor furnizori.
Asa ca nestiind nimic despre crearea unui spatiu virtual, m-am aruncat cu capul inainte si am creat un forum pe un suport gratuit. In timp au aparut si alti pasionati in cultivarea plantei...acum suntem mai mult de o mana de oameni.
Dar nu numarul e scopul...ci calitatea si disponibilitatea de a impartasi cu ceilalti experiente personale cu privire la cultivarea unei specii de plante, poate un pic necunoscute indeajuns...
Nu vreau sa fac istoria forumului, dar vreau sa reiasa faptul ca e un inceput doar, cu o continuare bine premeditata, dar care insa se va desfasura in timp...tot in timp va fi creat si sit-ul.
Inceputul se refera atat la colectionarii care au prins gustul acestei flori cat si la informatiile existente aici. Nu vreau sa copiem informatii din alte tari si sa le aplicam la noi...
Vreau ca in 2 -3 - 4 ani sau cati vor fi sa spunem ce conditii are nevoie fiecare specie de Hoya pt cresterea , cultivarea, inmultirea, inflorirea ei in Romania.
Si pentru ca sa stiu sigur ca putem analiza cat mai multe specii , am adunat eu insami o gramajoara...care m-a cam costat ceva, dar a meritat fiecare banut...Sunt insa altii care m-au depasit...ceea ce inseamna ca le- a placut atat de mult floarea asta de care nu cred ca mai auzisera prea multe, incat au trecut-o la preferinte.
Cred cu tarie ca specializarea in toate domeniile duce la reale satisfactii si in primul rand la o calitate superioara.
Mai mult, sunt deschisa mereu in a colabora cu alte asemenea locuri virtuale specializate, pentru ca doar astfel pasionatii de flori vor putea gasi informatiile cele mai utile.
Singura colaborare reciproca de acest fel o avem cu un forum specielizat pe violete africate (
http://violete-africane.ro/forum/
) ...restul referirilor noi le facem benevol...
Ma bucur sa vad deschidere din partea voastra, si sunt convinsa ca voi ajunge sa-mi cumpar intr-un final si cactusi
Tinem legatura...
www.hoyas.ro
(
www.hoya.ro
- as fi vrut sa-l cumpar dar era ocupat
, asa ca am ramas la hoyas.ro )
so
member
«
Reply #5 on:
October 07, 2008, 02:02:00 PM »
Buna Carmen
Atat timp cat oameni se vor gandi la natura ,la viata, au o sansa in viitor.
Orice forma de colaborare intre siteul tau si al nostru ne onoreaza.
Multumim pentru invitatia facuta.
Sorin Bobis
Gino
member
«
Reply #6 on:
October 07, 2008, 02:21:43 PM »
Buna seara
Mai mult decat laudabila initiativa de a crea un forum despre Hoya.
Sunt convins ca mai multi membrii de aici sunt interesati de ...florile de portelan si ca vor participa la viata forumului.
Am si o sugestie, daca nu va este cu suparare.Sa creati o sectiune unde sa se vorbeasca si despre celelalte specii de Asclepiadaceae.
Cred ca ar fi interesant.
Gino
http://stapelia.forumgratuit.ro/
http://gino.sunphoto.ro/
Carmenn
member
«
Reply #7 on:
October 07, 2008, 02:30:07 PM »
Uite ca urmare a conjuncturii, am facut o categorie distincta despre
cactusi si suculente
, unde am mutat chiar acum ce s-a mai discutat despre asemenea lucruri pe la noi.
In cadrul acestei sectiuni se va putea discuta destul de multisor si despre celelalte Asclepiadaceae, si bineinteles despre cactusi...
Cat despre cactusi, pana reusesc eu sa vad unde e mai bine de postat adresa albumului meu cu pozele de la Gradina Botanica din Cluj - Napoca de la serele de cactusi, va las link-ul aici :
http://s239.photobucket.com/albums/ff147/carmenn_bucket/Cactusi%20in%20Gradina%20Botanica%20din%20Cluj%20-%20Napoca/
Deocamdata atat pot sa contribui si eu :cactus:
covi.membru.retras
member
«
Reply #8 on:
October 07, 2008, 02:56:33 PM »
Buna
Multumesc Stefana de adresa, nu cunosteam site-ul.
Bine ai venit Carmenn si felicitari pentru noul forum. Pare foarte bine si profesionist gandit. Inca nu am apucat sa citesc prea mult dar m-am relaxat putin citind despre inradacinarea butasilor de hoya. Nu stiam despre apa cu miere folosita la hidratarea butasilor. Daca cineva m-ar fi intrebat n-as fi recomandat gandindu-ma ca ar fi un mediu favorabil fungilor.
Interesanta si buna idea unei sectiuni privind drepturile de autor, dar linkul dat pentru lege duce la o pagina de cautare groaie, pot fi si directe ca aici:
http://www.legi-internet.ro/index.php?id=63
Inca odata felicitari si bine ai venit.
Numai bine, Ovidiu
Carmenn
member
«
Reply #9 on:
October 08, 2008, 12:42:36 AM »
Multumesc de primire si mai mult de sfaturi... e foarte important sa ti se spuna din exterior ce e usor de accesat si ce nu, ce e bine plasat si ce nu.
Structura a aparut ca incercare de raspuns la toate intrebarile mele despre Hoya...multe lucruri sunt in stadiu de experiment sau cercetare :grin: Vom trece peste ani si la un bilant :grin:
Numai bine, si flori la cactusi :floare:
LazyTomCat
member
homo homini lupus est
«
Reply #10 on:
October 08, 2008, 02:04:47 AM »
Bine ai venit Carmen!!
Ne bucuram de orice viitoare colaborare intre siturile noastre!
In aceeasi ordine de idei, ai tot sprijinul meu, pentru actiuni legate de promivarea pasiunii noastre comune, inclusiv privind organizarea unei sectiuni 'cactusi' la voi!
Numai bine si succes!
Dag
I am hiding in myself a very nasty wolf...
Pages: [
1
]
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------
ADMINISTRARE
-----------------------------
=> Regulamentul site-ului