Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Ariocarpus for ever! - Colectia lui Marie  (Read 788 times)
LazyTomCat
member

homo homini lupus est

« on: October 01, 2008, 02:07:03 AM »

Salute!

Nascandu-se in pat de piatra seca, traind in piatra macinata, mancand piatra sfaramata, band, cand vrea Dumnezeu, vanate de om pentru raritatea lor, distruse de aniumalele domestice, fiindca pastorii sunt nestiutori, protejate prin legi, dar nu si prin educatie, putand ajunge la varste seculare, martore ale schimbarilor lumii, putinele spcii ale genului Ariocarpus sunt si printre ultimele care infloresc la sfarsitul verii.

Acest gen legendar este poate supra-apreciat de mine, asa cum - din diverse motive subiective - este respins de altii --> ramane insa, pentru oricare colectie care se vrea de prestigiu, un reper de referinta, asa cum pentru cultivator speciile si indivizii devin incercari si reusite.

Desi stiu va nu voi gasi o mare audienta la acest subiect, pentru cativa iubitori ai genului care sunt aici printre noi, pentru BB, pentru Cici, pentru Cristi, pentru Lucian, pentru Misu, pentru Sorin, chiar si pentru mine, poate si pentru altii - postez aici o inflorire de toamana in masa Wink

| | |

| | |

| | | |

| | | |

Tot din colectia lui Marie, fara legatura cu subiectul, iata o fotografie pe care o pun aici special pentru Alina:

Ii multumesc lui Marie pentru felul in care are grija de plantele sufletului meu!!

Voua, ubitorilor de Ario, va urez sa ajungeti sa aveti astfel de exemplare pe mase si pana atunci... numai bine!!

Dag

I am hiding in myself a very nasty wolf...
mih
Guest
« Reply #1 on: October 01, 2008, 02:22:36 AM »

Buna ziua !

Audienta din partea mea la acest subiect va fi mereu asigurata.
 Pentru mine Ario reprezinta unul dintre subiectele tabu.

In curand va inflori si la mine singurul Ario pe care-l am deocamdata- un agavoides- si voi veni cu poze.

Multumim mult pentru pozele deosebite celor doi protagonisti: Marie si Dag !
 O adevarata incantare ,  sunt de vis !

Numai bine alaturi de Ario !
Alina
Guest
« Reply #2 on: October 01, 2008, 03:28:49 AM »

Buna ziua!

Multumesc pentru poza! Este o frumoasa mitzuca !!

Ario sunt intr-adevar superbi si nu stiu daca cineva in sufletul lui poate realmente sa nu placa acest gen. Ca nu a avut noroc, cunostinte sau interes ca cultive Ario e una... dar sa spui sus si tare ca nu iti place... e putin exagerat.

Cand ma voi "ridica" si eu pe picioarele mele - si nu mai dureaza mult - imi voi orienta colectia spre plante rare si dificile care se preteaza culturii in balcon. Ario vor fi printre acestea pentru ca am observat ca nu sunt foarte "deranjati" de conditiile din balconul meu. Am 2 Ario dintre care unul e crescut de mine din seminte. Imi place ritmul si felul un care se dezvolta. Nu se grabesc defel :roll:  . Sunt foarte frumosi si sper sa am norocul sa ii vad infloriti si pe ai mei.

Felicitari lui Marie pentru colectie si pentru pozele minunate si va multumesc si eu amandurora pentru ca ne-ati impartasit aceste minunatii!!

Numai bine!

Alina
Lucian
member

« Reply #3 on: October 01, 2008, 06:08:34 AM »

Salut!

iti multumesc mult Dag pentru aceste fotografii! Plantele din imagini sunt de o frumusete rar intalnita iar Marie stie sa le ingrijeasca corespunzator! Observ unele dintre ele care au fost plantate (transplantate) exact in anul in care coletia ta a plecat in Franta ca au umflat ghiveciul si la cum arata nu cred ca va mai dura mai mult de un sezon pana il vor sparge, inca un semn de cat de fericiti sunt.
Florile acestor plante sunt intradevar punctul culminant. Doar in filmele SF credca si-ar fi putut imagina cineva o asemenea combinatie intre planta si floare. Intr-un an, un necunoscator care din intamplare mi-a vazut colectia a spus despre un ario retusus ca "e de pe marte". "Asha o fi", i-am raspuns eu.

Copilasii semanati de mine in 2006 dau semne clare ca le merge bine. Nu au un ritm de crestere foarte rapid insa genul in sine este unul lent. Cred ca in maxim 2 ani Kotschoubeyenii vor inflori. Ma voi considera priceput in cultivarea Ariocarpusilor din seminte abea cand imi va inflori unul semanat de mine pentru ca, dupa parerea mea, nu-i lesne sa-i aduci din stadiu de samanta pana la inflorire, si cunosc, asha cum spunea dag intr-un articol de pe acest forum, un adevarat magician la acest capitor. CRISTI NECIU.

Inca odata multumesc Dag!

Felicitari Mariei!

Lucian.

Qui ne sait pas, n'y va pas!
http://mexicactus.blogspot.com/
Cristi
Guest
« Reply #4 on: October 01, 2008, 09:10:43 AM »

:aplauze:  :aplauze:  :aplauze:  :aplauze:  :aplauze:  :aplauze: ESTE SENZATIONAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marie, tes plantes sont absolument fantastiques!!!!!!!!!!!
Sigur dupa o anumita varsta ario nu fac flori sub forma de ciorchine? ca la ce au in apex.....e un buchet de flori!
BB
member

« Reply #5 on: October 05, 2008, 05:34:12 AM »

Salutare...

Este de vis...no comment....de fapt, ce draq de comentariu sa mai faci?

BB

We'll see how to cross the bridge when we'll be there
Pages: [1]
  Print  

Jump to: