Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Lithops??  (Read 766 times)
adyela
member

« on: June 21, 2008, 03:44:24 PM »

Buna seara!
Am si eu nevoie de putin ajutor. Am cumparat de la o florarie o planta cu denumirea Lithops. Uitandu-ma prin galerie am descoperit ca seamana mai mult cu Pleiospilos nelii, va rog sa ma corectati daca ma insel.
As dori sa stiu mai multe despre ce sol ar trebui sa prepar si despre udare. Am citit undeva ca se uda doar de cateva ori pe an. Asa este?
N-as vrea sa o omor.
adyela
member

« Reply #1 on: June 21, 2008, 03:46:11 PM »

Uitasem sa pun pozele...

eduart
member

« Reply #2 on: June 21, 2008, 04:55:59 PM »

Salut tuturor,

Buna Adyela,

Daca floarea va fi complet galbena poate fi P. bolusii; daca floarea are centrul mai deschis (poate avea culori sau nuante diferite, nu neaparat galbena) poate fi intr-adevar P. nelii.

Toate cele bune,

Eduart

I'm not young enough to know everything.
(J.M. Barrie)

http://eduart.page.tl/
mih
Guest
« Reply #3 on: June 22, 2008, 01:39:15 AM »

Buna ziua !
 Am si eu un Pleiospilos nelii si iata cum procedez in ceea ce priveste ingrijirea .
 Solul meu este preponderent mineral : pietre sfaramate necalcaroase cu granulatia de 2-5 mm( 40 % ), nisip grosier cu granulatia peste 1 mm ( 20 %) , caramida sfaramata cu granulatia 2-5 mm ( 10 % ), pamant galben argilos ( 10 % )pamant negru din padure de fag ( 20 % ) care trebuie sa fie cernut bine, sa nu aiba parti organice in descompunere ( frunze, crengute putrezite, etc.) si care trebuie sterilizat la cuptor 40 de minute la foc mediu pentru a scapa de numerosii daunatori minusculi care se pot gasi in el. Eu mai practic si alta metoda : il cern, indepartez animalutele vizibile, si-l las la soare mai multe zile sa se usuce bine si sa moara toate ouale de nevertebrate. Pana acum nu am avut probleme cu pamantul folosit asa, doar ca mai incoltesc unele seminte nepoftite.
 De mare utilitate ar fi lecturarea articolului " Hexalogul pamantului " scris de Dag.
 De udat planta o ud cam la doua saptamani in sezonul cald. Nu se uda incepand de toamna cand se raceste vremea si incep ploile cu umiditate atmosferica crescuta si prelungita, pana in aprilie cand incepe sa se incalzeasca. Atunci incepe fenomenul pe care il gasesti la topicul " Evolutia unor cactusi si suculente ".
 Planta nu iubeste umezeala si frigul, mai ales asociate, deci mare atentie. Iarna poate sta la o temperatura de 10-15 grade la multa lumina. Prin martie se pot pune cateva picaturi de apa in una din zilele mai calduroase, dar nu cand planta este in plin soare, iar inceperea udarii se face progresiv in ceea ce priveste cantitatea administrata o data.
 Succes si asteptam pe viitor pozele cu florile!
 Numai bine !
adyela
member

« Reply #4 on: June 22, 2008, 09:39:57 AM »

Multumesc foarte mult pentru sfaturi!
Nu stiu ce m-as face fara acest site.
O sa-mi fie mai greu cu prepararea solului, in oras neavand prea multe posibilitati, dar sper sa ma descurc.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: