Home | Help | Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Crassula Morgan`s Beauty  (Read 2149 times)
Misu
Guest
« on: December 10, 2006, 02:02:43 PM »

Buna seara!
Aceasta planta, atat de draga mie, dupa cum vedeti, este plina de boboci!
As  fi vrut sa va intreb daca este normal, sau este rezultatul vremii calde datorita careia pana si ursii din Bulgaria refuza sa hiberneze!?A mai fost inflorita in primavara, dar nu atat de abundent...:

As vrea, de asemenea, sa va intreb ce regim sa ii aplic...sa o las cu celelalte plante pa balcon, unde sunt intre 7-15 grade, sau sa o pun in casa , la o ferestra, pana infloreste? Ar trebui sa o ud,  macar superficial? Eu , de cam o luna,  nu am mai udat-o, decat cand si cand, cu un pulverizator.
In alta ordine de idei,  eu i-am pus un sol bine drenat, cu peste 50% nisip de rau si tuf, cam 40% pamant de frunze de tuia + carbune si caramida sfaramata...e bine...., nu e bine!?
Daca ma puteti consilia in acest caz, va raman indatorat.
Cu consideratie, Mihai.
Ii multumesc si pe aceasta cale lui Dag ce mi-a facut cadou aceasta planta.
eduart
member

« Reply #1 on: December 10, 2006, 04:13:15 PM »

Salut Misu,

Parerea mea este s-o lasi in pace sa-si faca mendrele; daca vrea ea sa infloreasca stie ea mai bine decat noi de ce o face... 7 - 15 grade Celsius este foarte bine, nu incerca s-o tii mai cald.

Solul este un pic cam organic (zic eu), poate 20 - 25% pamant de frunze este suficient, dar n-as face un capat de tara din asta mai ales daca nu exagerezi cu udatul. Daca se dreneaza bine este OK. Nu este o planta foarte pretentioasa.

De udat poti s-o uzi la 3 - 4 saptamani si iarna, usor, cat sa se umezeasca pamantul putin; are nevoie ca radacinile capilare sa fie mentinute in viata. Vei uda numai pe vreme frumoasa. Daca se intampla totusi sa nu o uzi vreme indelungata peste iarna incepe cu 1 - 2 udari usoare primavara; atat cat sa se umezeasca putin solul. Singurul lucru la care trebuie sa fii atent acum iarna este sa nu scada temperatura prea mult peste noapte. Pana la 5 grade Celsius rezista foarte bine, nu stiu ce sa zic de temperaturi mai scazute. In nici un caz sa n-o tii sub 0 grade.

Toate cele bune,

Eduart

I'm not young enough to know everything.
(J.M. Barrie)

http://eduart.page.tl/
Misu
Guest
« Reply #2 on: December 10, 2006, 04:39:23 PM »

Multumesc mult Eduart!
Nu am uitat ca sunt dator cu o fisa la aceasta planta... :oops: Am si o oarecare retinere in a scrie datorita lipsei de experienta, mai e si timpul...dar daca va inflori acum si, mai ales ca vine vacanta,  poate ca va fi mai mult timp si curaj! :-)
Cu consideratie Mihai.
Misu
Guest
« Reply #3 on: December 27, 2008, 12:16:01 PM »

Buna seara!
Revin cu alte doua fotografii:
1. Planta postata de mine mai demult,  ce o am de la Dag:

Dupa cum vedeti plnta este plina de boboci; este pe un balcon cu epunere sudica, media de temperatura fiind in jur de 8-10 grade.
2. O alta planta pe care o am de la dl. Orban:

Este o planta pe care o iubesc foarte mult si, nimic de spus, mi-a adus in fiecare an satisfactii cu minunatele sale flori.
Le multumesc inca o data si pe aceasta cale celor ce mi-au daruit aceste plante.
Cu deosebit respect,
Gino
member

« Reply #4 on: December 27, 2008, 12:54:02 PM »

Buna seara

Superbe plantele, domnule Ionescu. Marturisesc sincer ca sunt invidios.
Poate ne dati mai multe detalii despre aceasta planta, sunt convins ca sunt colegi de-ai nostrii care ar dori sa stie mai multe.
Compozitia solului, expunerea, udarea, inmultirea...
Felicitari pentru fostii proprietari si pentru actualul posesor !

CICI
member

« Reply #5 on: December 27, 2008, 05:28:57 PM »

Buna seara
In cursul acestei saptamani am observat si la mine ca a facut o inflorescenta,cu toate ca noaptea temperatura scade pana la 4 grade,ziua urca la 14 grade.La aceste temperaturi isi mentin florile si Mammillaria gracilis si decipiens.
CICI

Misu
Guest
« Reply #6 on: December 28, 2008, 03:55:02 PM »

Buna seara!
Planta este un hibrid horticol  intre Crassula falcata si Crassula mesembryanthemopsis.
Din cele citite de mine este o planta care, teoretic nu trebuie tinuta sub +5 grade; la mine a stat si la 0 grade...
 In unele site-uri se indica o umbrire a plantei...la mine a stat in plin soare si fara probleme.
Ca dimensiuni maxime sunt date 10 cm latime ci 8 inaltime, insa eu am vazut la sera domnului  Basarab Popa o planta mult mai mare...
Udarea plantei am facut-o odata cu cactusii , nu a avut un regim separat. Singura problema este ca, dupa aparitia bobocilor, daca este foarte frig afara,  am tinut plantele in casa pana la inflorire. Acum doi ani, de exemplu, nu a fost cazul....minima la Mangalia a fost -8grade abia pe 24 februarie.
Eu am folosit un amestec 40% pamant de frunze de ienupar si restul, nisip de rau, piatra sparta, tuf, caramida sfaramata.
Planta este sensibila la acest gen de purici:
http://content.answers.com/main/content/img/Gardeners/f0159.jpg
Inmultirea se poate face prin frunze, sau lastari; iinmultirea prin frunze necesita insa o foarte mare atentie, o cat de mica greseala ducand la pierderea plantei.
Bobocii apar in decembrie,  iar planta infloreste in cursul lunii ianuarie.
Dupa cum se vede, plantele mele postate supra cer schimbarea vasului, dar asta numai dupa ce vor inflori.
As vrea sa il rog pe Eduart sa facem impreuna o fisa a acestei plante  la enciclopedie, ca tot am promis si imi e cam jena...mea culpa!
Acum iata si parintii plantei in discutie:
Crassula falcata:

si:
http://community.webshots.com/slideshow/562280630KQRBmU?mediaPosition=3
si Crasssula mesembryanthemopsis:
http://www.flowersalon.net/uploads/posts/2008-02/1203875076_crassula-mesembryanthemopsis.jpg
Am vrut sa pun si alte doua fotografii ale plantei in stadiul de inflorire insa modulul galeriei nu ma lasa sa deschid fotografia, aceeasi problema cu semnul  '...:   select * from cactusi_perckepe where 1<2 and id_autor='345' and neid='7' and nev>'Crassula cv. Morgan's Beauty' order by nev asc
Cu deosebit respect,
CICI
member

« Reply #7 on: December 31, 2008, 06:10:17 AM »

Buna ziua
Va prezint o Crassula  Morgan's Beauty care doreste sa infloreasca iarna asta desi temperatura este foarte scazuta.

De 2 zile incerc sa introduc aceasta fotografie,pana cand mi-am dat seama ca nu ma lasa din cauza apostrofului de la Morgan's.
A trebuit sa introduc intai fotografia in galerie apoi denumirile pe rand,prin doua modificari.
CICI

eduart
member

« Reply #8 on: December 31, 2008, 09:02:29 AM »

Salut tuturor,

Va prezint o Crassula Morgan's Beauty care doreste sa infloreasca iarna asta desi temperatura este foarte scazuta

Este normal, infloreste iarna. Cum a spus si Misu, este un hibrid al C. falcata si C. mesembryanthemopsis.

Prima creste in habitatul natural in zone cu ierni umede, perioada in care vegeteaza puternic si infloreste (de regula spre sfarsitul acesteia). Cea de a 2-a este originara din sudul Namibiei, din zone cu ierni uscate, unde creste de regula semi-ingropata in nisip.

Toate cele bune,

Eduart

I'm not young enough to know everything.
(J.M. Barrie)

http://eduart.page.tl/
Pages: [1]
  Print  

Jump to: